»Vores opgave er ikke at skrue rubrikken en ekstra tand.«

Leonora Beck, 23 år, fra journalistpraktikant på Dagbladet Børsen og Børsen online til journalist på det nystartede netmedie MedWatch, som skriver nyheder om medicinalbranchen og er søstersite til MediaWatch og FinansWatch.

Leonora Beck, 23 år, fra journalistpraktikant på Dagbladet Børsen og Børsen online til journalist på det nystartede netmedie MedWatch, som skriver nyheder om medicinalbranchen og er søstersite til MediaWatch og FinansWatch.

MedWatch – erhvervsnyheder om medicin og bioteknologi. Hvordan er du havnet her?
Jeg sad egentlig og puklede med mit bachelorprojekt og havde tænkt mig at skrive ansøgninger til en erhvervsjournalistisk uddannelse i London. Men så blev jeg ringet op af chefredaktør Anders Heering, der tilbød mig jobbet. Bachelorprojektet kom i hus, men turen til London må vente.

Jeg var i praktik på Børsen, så jeg har lidt erfaring med erhvervsjournalistik. Og det var da heller ikke noget tilfælde, at jeg havnede der i praktik. Jeg kommer fra en iværksætterfamilie, så jeg synes i det hele taget, at det er spændende at følge folk, der kommer med nye ideer og formår at etablere sig i erhvervslivet. Og så er spillet mellem magt og penge i erhvervstoppen sjov at følge. Hvem lykkes det for, og hvem går på røven?

Hvordan gør man noget så tørt som medicinalstof spændende for læseren?
Nu retter vi os hovedsageligt mod en læserskare, som i forvejen beskæftiger sig med og ved en masse om de ting, vi skriver om. Så vores opgave er ikke at skrue rubrikken en ekstra tand, men at sørge for, at der er overensstemmelse mellem det, vi lover i rubrikken, og det, der rent faktisk står i resten af artiklen. Men selv om jeg ikke skal jagte "online-klik" ved at skrive blodbad i rubrikken som på Børsen Online, kan vi stadig godt vinkle skarpt på MedWatch. Det er bare noget andet, når vi skal sælge et produkt til kunder, som bruger det i deres arbejde.

Har du noget yndlingsmedicin?
Ha ha. Hovedpinepiller? Jeg håber, at jeg ikke får for meget brug for medicin, før jeg bliver gammel. Lige nu glæder jeg mig til den udfordring, der ligger i at komme fra at sidde hos Børsen i et stort mediehus og være en lille del af et stort fællesskab og til at være en stor del af et lille fællesskab, men med et stort ansvar. Her kan jeg bruge den iværksætterånd, som jeg er vokset op med. Og så brænder vi alle for at stable det her projekt på benene og knække koden, så vi kan blive et nyhedsmedie på nettet, der tjener penge. s

CV: Uddannet journalist fra Syddansk Universitet med praktik på Dagbladet Børsen og Børsen Online, hvor hun blandt andet dækkede finans- og virksomhedsstof. Leonora har siden sin praktiktid arbejdet som freelancer for Dagbladet Børsen.

0 Kommentarer