Vores første Fagfestival – det var bedst og værst

Fagfestival er slut. Her fortæller tre festivaldebutanter, hvad der var bedst, og hvad der skuffede

Mikkel Vithner, praktikant på DR Nyheder

Jeg havde ikke nået at få så store forventninger inden, jeg havde kun lige nået at kigge i programmet i toget på vej herover. Jeg var her nok mest på grund af anbefalinger fra andre, der sagde, at det var meget godt lige at tage en pause fra det, man laver til dagligt og få lidt andre perspektiver. Nogle gange er det dejligt at komme lidt væk fra fabrikken og bare lytte og blive klogere. Det har været fedt at være sammen med kolleger og dem, man studerer med, under lidt andre omstændigheder end normalt. Og så synes jeg, det har været nogle gode oplæg, og det har været godt organiseret. Jeg kommer helt bestemt igen næste gang.

Det bedste:
Jeg kunne rigtig godt lide oplægget om at lave portrætter med Nils Thorsen og Anders Agger. De gav meget af sig selv. Nogle oplæg har været meget overfladiske, men de to var sig selv, sådan er de nok bare. Når man er her i to dage og hører 10 oplæg, så er det meget godt med noget, der er lidt sjovt.

Det skuffende:
Oplægget om podcasts med Tim Hinman skuffede. Som Third Ear-fan havde jeg nok også høje forventninger. Det virkede uforberedt og ufokuseret, og det var meget overfladisk. Man kom ikke rigtigt ned i nogen gode diskussioner. Det var i et lille rum med rigtig mange mennesker, og jeg synes, man kunne mærke frustrationerne derinde, netop fordi det var ham, og han er supergod til det, han gør ellers.

 

Christina Andreasen, digital redaktør, Egmont Publishing

Det har været inspirerende og sjovt at møde alle ens nye og gamle kolleger, folk, man kender fra branchen og fra Twitter, og så synes jeg, jeg er blevet klogere. Der har også været et stort opbud af internationale sessions, og det synes jeg har været rigtig inspirerende. Det er virkelig fedt også at få den inspiration udefra. Nu går jeg til rigtig mange gå hjem-møder i København, og der kender man jo en del af oplægsholderne fra i forvejen. Det har levet godt op til mine forventninger, og det holder, hvad det lover. En stor del af oplevelsen er også at mingle; tale med folk fra branchen og høre deres status på tingene på de medier, de arbejder på.

Det bedste:
Lasse Froms oplæg om SKAM var et af de rigtig gode. Det er så vigtigt, at der også er den slags med, når det er en tv-serie, der på mange måder har sprængt rammerne for den digitale kommunikation. Snowden var også god, og han er jo nok bare den vigtigste person i debatten om overvågning. Oplægget med New York Times-journalisten Walt Bogdanich var også rigtig interessant, og det er spændende at høre fra en, der har arbejdet i branchen i så vanvittigt mange år og med så stærke kilder og historier. Han sagde, at han på et tidspunkt havde været hjemme ved et voldtægtsoffers mor 12 gange, inden han fik lov til at lave et interview med datteren. Det er en luksus, som nogle af de her store, internationale journalister har, som vi ikke altid har herhjemme.

Det skuffende: 
Der har været meget små lokaler til nogle rigtig gode oplæg. Det er godt, at der både er inspirerende sessions med folk, der giver det store overblik, og så helt praktiske oplæg som ”Seks digitale værktøjer du kan bruge i din hverdag”, det er godt, der er den balance. Men nogle gange er rummene for små, der er proppet til randen og alt for varmt.

 

Alex Luka Ladime – 1. semester fotojournaliststuderende, DMJX 

Jeg var på Fagfestival for at dække det sammen med andre studerende fra skolen. Jeg tænkte, det var en god mulighed for at komme ud og møde rigtige journalister og også møde nogle af mine gamle undervisere. Jeg er selv fotojournalist, og det har været sjovt at møde nogle af de gamle i faget og blive inspireret af deres oplevelser. Jeg tror også bare, at når folk er sådan et sted, så kommer de med et positivt sind, er åbne, falder i snak med folk og skal hygge sig. Jeg føler mig styrket af at have været her. Hver time har jeg jo dækket fire-fem oplæg, så vi har haft virkelig travlt. Det har været en udfordring at tage billeder til sådan nogle ting her, for alting ligner lidt hinanden. Jeg blev også smidt ud fra oplægget om Panama Papers, fordi mit kamera larmede for meget. Men der havde jeg heldigvis fået nogle billeder.

Det bedste
Jeg har været til stort set alting, men jeg så ikke noget af det fuldt ud. Snowden og den efterfølgende debat om overvågning var rigtig spændende. Debatten om public service var også rigtig god – jeg har faktisk lige skrevet oplæg om det, så det var godt at høre andres input om det også.

Det skuffende
Det eneste, der skuffede mig, var festen. Den sluttede klokken 1, hvad var det for noget? Alle var skuffede, da lyset blev tændt. Men så endte man jo bare med at stå i baren indtil næste morgen.

 

Fotos: Jacob Nielsen

0 Kommentarer