»Vores ambition er at der slet ikke fyres nogen«

I stedet for 17 fyringer ser sparerunden på Ritzau ud til at ende med en del færre fyringer på grund af frivillige fratrædelser. Målet er nul fyringer, siger tillidsmanden.

I stedet for 17 fyringer ser sparerunden på Ritzau ud til at ende med en del færre fyringer på grund af frivillige fratrædelser. Målet er nul fyringer, siger tillidsmanden.

Ritzau skal spare 12 millioner kroner og dermed omkring 17 stillinger. Men det vil ikke føre til 17 fyringer. For interesseren for frivillige fratrædelser blandt medarbejderne er så stor, at antallet af egentlige fyringer bliver betydeligt lavere. Ifølge tillidsmand Esben Agerlin Olsen har halvdelen af de 17 allerede ytret ønske om en frivillig fratrædelse.
»Vores ambition er, at der slet ikke fyres nogen,« siger han til Journalisten.dk.

Det store ønske om en frivillig fratrædelse kommer, selv om fratrædelsesaftalen for medarbejdere med lav anciennitet er noget dårligere end den tilsvarende aftale ved seneste fyringsrunde på Ritzau.
»Dengang havde man en ekstra gulerod for dem, der ikke havde været ansat så længe. Det har man ikke denne gang.«

Det er Esben Agerlin Olsens indtryk, at mange af de kolleger, der søger frivillig fratrædelse, gør det, fordi de er oppe i årene – eller fordi de er bange for at miste jobbet ved fyringsrunden, hvis de ikke går frivilligt.

Tillidsfolkene skal mødes med Ritzaus ledelse igen om en uge. Et af de punkter, man endnu ikke har taget rigtigt fat på, er muligheden for at hente besparelserne på andre måder med reduktion i medarbejderstaben. Ifølge Esben Agerlin Olsen har tonen mellem medarbejdere og ledelse hidtil været god, men meget kontant.
»Tonen er åbenhjertig. Vi kan godt hæve stemmen. Men jeg synes, vi er gode til at børste det af os, når vi forlader lokalet.«

I forbindelse med sparerunden har medarbejderne i øvrigt oprettet en lukket gruppe på Facebook, hvor de kan stille spørgsmål og udveksle informationer.
»Der er en livlig debat. Folk lufter deres holdninger til det forretningsmæssige og Berlingskes beslutning om at trække sig. Jeg synes, siden fungerer godt, fordi den hæver informationsniveauet, og vi kan fx bruge den til at orientere om møder i samarbejdsudvalget.«

0 Kommentarer