Debriefing

Voldsomme billeder fra Ukraine får DR og TV 2 til at tilbyde alle medarbejdere hjælp

”Vi håndterer, at der er nogle mennesker, der ser – og også kommer til at se – flere billeder af krig i Europa,” siger underdirektør i DR Nyheder (Opdateret 13.39)

Alle DR Nyheders medarbejdere bliver i den kommende tid tilbudt debriefing med en ekspert fra Falck Healthcare på grund af krigen i Ukraine.

Det fremgår af en mail, som er sendt til medarbejderne i DR Nyheder.

Der bliver tale om en fælles debriefing med en medarbejder fra Falck Healthcare, som DR har aftale om psykologhjælp med.

”Vi håndterer, at der er nogle mennesker, der ser – og også kommer til at se – flere billeder af krig i Europa. De billeder kan være voldsomme, og vi har brug for, at det ikke er noget, man går og putter med,” siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder, og tilføjer, at det ikke er første gang, at DR stiller den slags tilbud til rådighed.

”Vi anerkender, at det potentielt kan være noget, der bevæger folk meget. Det vil vi gerne gribe fat i, inden det bliver et problem, og hvis nogen allerede er påvirket, skal vi håndtere det så godt som muligt,” tilføjer han.

Skal være let tilgængeligt

Mailen er sendt ud til medarbejderne i går eftermiddag, og siden har nogle spurgt ind til, hvilke muligheder for eventuelle andre debriefs, der er, fortæller Anders Kern Boje.

”Vi kommer til at lave noget fælles debriefing i et lokale, uden at vi ved, om det er noget, nogen kommer til eller ej. Det skal være let tilgængeligt, så man ikke behøver at ringe først,” siger han.

Ud over at tage initiativ til fælles debriefing har DR mindet medarbejderne om, at de altid kan kontakte Falck Healthcare.

Også TV 2 har i en mail fredag eftermiddag tilbudt alle deres medarbejdere på Nyhederne at komme til debrief-møder med ekspertforedrag fra Anders Korsgaard, chefpsykolog på Rigshospitalet.

På baggrund af møderne vil TV 2 i samarbejde med Anders Korsgaard vurdere, om der skal laves flere tiltag.

Krisepsykolog opfordrer til at droppe machokultur

Krisepsykolog Flemming Lerche Olsen pointerede forleden, at netop journalister – også selv om de sidder hjemme på en sikker redaktion – kan blive påvirket af begivenhederne i Ukraine.

”Du kommer som journalist til at se meget mere voldsomme billeder end offentligheden. Traumepåvirkningen af det er også det voldsommere,” sagde Flemming Lerche Olsen.

I den forbindelse opfordrede han til, at man skal være opmærksom på ikke at opretholde en macho-kultur, hvor man bare ser det som en del af arbejdet at se på blod og lemlæstelse, og at arbejdspladserne indfører debriefing af medarbejderne:

”Det skal være nogle følelsesmæssigt sikre zoner, hvor man kan gå ind og sige ’fuck man, det her rammer mig virkelig, og jeg er både trist og føler afmagt, og jeg har slet ikke lyst til at komme på arbejde’. Man er nødt til at lave nogle åndehuller. Det er lidt det samme, dykkere gør, når de kommer op mod overfladen og lader kroppen afgifte.”

Opdatering: Opdateret klokken 13:39 med oplysninger om TV 2s debriefing-tilbud.

0 Kommentarer

Læs også

Ukraine

Krisepsykolog: Drop macho-kulturen og tal om de brutale billeder fra Ukraine

01. MARTS 2022