Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:11 15.11.2021 Jakob Albrecht

VM-komité truer lille norsk sportsmedie med retssag

VM-komité truer lille norsk sportsmedie med retssag

Arkivfoto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Qatars VM-komité truer med at sagsøge et lille norsk sportsmedie for at have bragt en kritisk artikel om de kommende VM-værter.

Artiklen i mediet Josimar handler om kommunikationsmedarbejderen Abdullah Ibhais, der selv har arbejdet i Qatars VM-komité, Supreme Committee.

Men han faldt i unåde, da han udfordrede ledelsens holdning til ubetalte migrantarbejdere, fremgår det af artiklen.

Abdullah Ibhais fik fem års fængsel, og i artiklen bliver der fremlagt optagelser, der viser chefen for VM-komitéens rolle i sagen.

Det fremgår også, at menneskeretsorganisationen Human Rights Watch har kritiseret rettergangen.

Advokater: Krænker privatlivets fred

Nu har et norsk advokatfirma på vegne af VM-værterne truet Josimar med sagsanlæg, fordi screendumps af WhatsApp-samtaler i artiklen skulle være en krænkelse af privatlivets fred.

Optagelserne viser, at lederen af den kommende VM-slutrunde, Hassan Al Thawadi, bad organisationens SoMe-medarbejdere lave indhold, hvor det fremgik, at en aktuel protest blandt migrantarbejdere ikke havde noget med slutrunden næste år at gøre.

”We need to get our social media people to clarify that it’s not 2022 related,” skrev han.

Men protesterne var knyttet til VM-2022, påpegede media manager Abdullah Ibhais. Til kollegerne i krisekommunikationsgruppen skrev han:

”Some of them are still not yet paid, and another group are still to receive July wages. For me at least this is not solid enough.”

Opbakning fra fodboldforbundet

Det norske fodboldforbund meddelte i sidste uge, at de bakker op om Josimar, og at de vil gå til det internationale fodboldforbund FIFA med sagen.

Som reaktion på søgsmålet  re-publicerede et andet norsk netmedie – Filternyheter – i weekenden den oprindelige artikel.

Som begrundelsen giver redaktør Harald S. Klungtveit, at truslen om en retssag viser, at fremstillingen af processen er rigtig.

”Det er et skræmmende eksempel på, hvordan Qatar op til VM bruger mange ressourcer på at undertrykke information om den kyniske udnyttelse af arbejdere og andre skrækhistorier, som ligger bag VM-slutrunden,” skriver Harald S. Klungtveit.

SENESTE NYT

Flere nyheder