VK-regeringen indgår smalt medieforlig

VK-regeringen tvinges nu til at indgå smalt forlig om den kommende medieaftale for 2011-2014. Oppositionen er ude af forhandlingerne. Tilbage er Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. (opdateret)

VK-regeringen tvinges nu til at indgå smalt forlig om den kommende medieaftale for 2011-2014. Oppositionen er ude af forhandlingerne. Tilbage er Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. (opdateret)

Ifølge DR Kultur er det brede forlig faldet til jorden, fordi regeringen absolut vil finde pengene til en ny konkurrerende radiokanal ved at skære i Danmarks Radio.

Det bekræfter de radikales medieordfører, Jørgen Poulsen, over for DR Kultur.

Han henviser til kulturminister Per Stig Møllers ambitioner om at lave en konkurrent til radioens P1, som skal drives af en privat aktør, men som skal have 125 millioner offentlige kroner i ryggen.

Samtidig siger SFs medieordfører, Holger K. Nielsen, at det brede forlig mislykkedes, fordi der ikke var nogen bevægelse i regeringen i forhold til tidligere udkast.

Og Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, frygter nu en større fyringsrunde i DR.

"Regeringen var ikke villig til at lave et bredt forliget. Det er meget beklageligt. Regeringens udspil indebærer en uacceptabel svækkelse af DR, der vil blive ramt at endnu en fyringsrunde," siger Socialdemokraternes kulturordfører til Ritzau.

Socialdemokraterne, De Radikale og SF har tidligere erklæret, at hvis det endte med et smalt forlig, ville de efter næste folketingsvalg ændre på medieforliget – såfremt de ellers får magten.

Under forhandlingerne har flere medieeksperter i øvrigt advaret kraftigt mod konsekvenserne. Blandt andet har professor Anker Brink Lund vurderet, at det vil være en katastrofe for lokaldemokratiet, hvis der ikke sker drastiske ændringer i fordelingen af mediestøtten.

Samtidig har vært på P1's Mennesker og Medier, Lasse Jensen, forudset, at det vil ende med et blodbad på DR, når politikerne har forhandlet det nye medieforlig på plads.

Og tillidsrepræsentant i DR, Tage Baumann, taler om et "grimt forlig".

(opdateret 16:20)

0 Kommentarer