search

Viser Kamber & co. vejen?

Journalisten.dk bringer i dag historien om, at JydskeVestkysten er på vej med en radikal omlægning af deres website, der sender det hyperlokale indhold i fokus.

Journalisten.dk bringer i dag historien om, at JydskeVestkysten er på vej med en radikal omlægning af deres website, der sender det hyperlokale indhold i fokus.

Det er en spændende tanke, og det er værd at sende et anerkendende nik i retning af Mikael Kamber & co. af to grunde.

For det første, at man nu rent faktisk gør et noget mere ambitiøst forsøg end at bede folk om at sende deres historier og billeder ind til en email adresse og så ellers underkaste det en klassisk journalistisk redigering. Det har jeg personligt altid opfattet som en slags ringeagt for almindelige menneskers intelligens – eller bare gratis udnyttelse. For det andet at man på denne måde kaster sig ud i en test, der – hvis den viser sig succesfuld – meget vel kan vise vejen for, hvorledes man kan give et klassisk lokalt funderet medie ny relevans i den digitale tidsalder.

Alligevel er der også grænser for min begejstring. Igen af to grunde.

Mens tanken er besnærende, har man tydeligvis ikke ønsket at tage skridtet fuldt ud. Som jeg opfatter tankerne, sender man et signal om, at noget stof er så trivielt – ja, dybest set ligegyldigt – at det ikke behøver en journalistisk berøring men snildt kan udføres af folk selv, uden at det koster JydskeVestkysten noget. Mon det er vejen til nye læsere og brugere?

Mere vigtigt er dog, at jeg i opdelingen ser et tegn på en højere grad af distancering fra journalisternes side i forhold til almindelige menneskers dagligdag. Når man nu var i gang, hvorfor så ikke oprette uformelle grupper, hvor borgere og journalister kunne arbejde SAMMEN om at få de væsentlige begivenheder frem i lyset? Det havde da været nyt.

Hvorfor trække sig sammen om kerneydelsen – den kritiske journalistik – når man i stedet kunne gøre forsøget med at række ud og på denne måde også fysisk være med til at give mediet en større relevans i den enkeltes dagligdag?

Det havde været spændende og at tage skridtet fuldt ud. Nu virker projektet halvgjort. Om det også betyder, det er velgjort, er jeg meget spændt på at følge.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen