Virkeligheden kalder Jakob

"Jeg er godt klar over, at redaktionerne er presset på tid, og nogle hopper over hegn, der er lidt lavere - det kommer jeg også selv til."

"Jeg er godt klar over, at redaktionerne er presset på tid, og nogle hopper over hegn, der er lidt lavere – det kommer jeg også selv til."

Jakob Andresen, 37 år, fra studerende og bestyrer af bloggen Journalistikpolitiet til nyhedsreporter, DR Østjylland.

Skal du blive ved med at skrive bloggen Journalistikpolitiet?
Det ved jeg faktisk ikke. Jeg synes stadig, der er behov for at kigge på mediernes arbejdsmetoder, men hvis man har lyst til at lave andet og mere end at harcelere over stavefejl, så kan det sagtens tage timer og dage for mig at lave indlæg til hjemmesiden. Det havde jeg tid til som studerende, men det er for meget, når man får fuldtidsarbejde. Så bloggens fremtid er usikker.

Hvordan er det at være journalistbetjent?
Man skal have hård hud på fingrene, når man kaster sig ud i sådan noget her. Jeg har fået høvl og nogle ordentlige dask over nakken i kommentarfelterne, hvor folk også har spillet på, at jeg var studerende. "Ja ja, vent du bare, til du kommer ud i virkeligheden." De sidste par måneder er jeg gået over til at skrive lidt mere journalistisk på bloggen, dokumentere ting og høre den angrebne part. Det giver noget mere substans, men det var altså sjovere at skrive de holdningsbaserede ting, der ikke nødvendigvis kunne dokumenteres. Der er mere knald på diskussionerne, og kampen er langt sjovere at tage, når det handler om mine egne holdninger. Når man dokumenterer en påstand, kommer diskussionerne til at handle om noget andet. Jeg oplever tit, at diskussionerne på siden handler om alt muligt andet end medieetik.

Nu kommer du så ud i virkeligheden. Er du bange for spørgsmålet "Hvad med dig selv"?
Næ. Jeg vil meget gerne holdes i ørerne, og folk må endelig sige til, hvis jeg laver noget juks.
Jeg har ingen problemer med at indrømme og beklage, hvis jeg har lavet noget lort. Det er der mange, der har, og det forstår jeg ikke. Jeg er godt klar over, at redaktionerne er presset på tid, og nogle hopper over hegn, der er lidt lavere – det kommer jeg også selv til, sådan er virkeligheden. Man må bare aldrig bruge det som undskyldning for at lave fejl.

CV: Uddannet konstabel og elektriker. Færdiguddannet fra DMJX i november 2011 med praktik på DR.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right