Vinder realitypris for måske-historie

Her & Nu vandt Årets Pressehistorie ved Reality Awards for en artikel om Henrik Qvortrup. Men det er fortsat helt uvist, om historien overhovedet går i opfyldelse. »Hvis det ikke bliver til noget, er det ikke så heldigt. Men verden vælter ikke af den grund,« siger en af dommerne. Journalisten bag artiklen mener, at historien holder  

Der blev uddelt 16 priser ved årets Reality Awards tirsdag aften i Cirkusbygningen, blandt andet i kategorierne Årets bedste realitypar, Årets bedste bemærkning og Årets caster.

I kategorien Årets Pressehistorie vandt ugebladet Egmonts Her & Nu for en artikel fra november 2014 skrevet af Nikolaj Vraa. Artiklen handler om, at den tidligere Se og Hør-redaktør Henrik Qvortrup skal medvirke i et barskt realityprogram på TV3, hvor kendisser bor i junglen og kæmper mod hinanden.

Problemet er, at det fortsat er uvist om historien er sand. Det erkender Rasmus Gejl, en af dommerne ved Reality Awards.

»Ingen ved, om den historier er rigtig. Men hvis det virkelig er sandt, og det siger Nikolaj, at det er, så er det så vildt, at jeg vil skrige. Henrik Qvortrup skal jo være sammen med nogen, der hader ham fra tiden på Se og Hør,« siger Rasmus Gejl, der er journalist i DR Ung og en af Danmarks førende eksperter i reality-tv.

Det vil være sensationelt

Rasmus Gejl siger, at juryen valgte at give Her & Nu prisen, fordi det ville være en sensation, hvis det er sandt, at Henrik Qvortrup skal medvirke i den danske udgave af ‘I’m a Celebrity… Get me out of here’.

Men er det ikke lidt mærkeligt, at give en pris for noget, I endnu ikke ved kommer til at ske?

»Reality Awards er skørt. Det er et skørt, flot show, og man kan ikke sammenligne det med andre journalistpriser,« siger Rasmus Gejl.

Svarer det ikke til at give en pris til de journalister, der breakede Lars Løkkes afgang, men tog fejl?

»Vi ved jo ikke, om den går i opfyldelse. Men hvis det ikke bliver til noget, er det ikke så heldigt. Men verden vælter ikke af den grund,« svarer Rasmus Gejl.

Tvetydigt svar fra Qvortrup

Da historien kom ud, svarede Henrik Qvortrup i Ekstra Bladet med et kryptisk: ”Der kommer ikke noget ud af ingenting. Kun lommeuld”.
I dag siger Nikolaj Vraa, at optagelserne til programmet begynder snart – og Henrik Qvortrup skal være med.

»Henrik Qvortrup skal afsted. De rejser 27. januar, og han rejser med,« siger Nikolaj Vraa, der kom på sporet af historien via en liste med navne, som TV3 testede i en fokusgruppe.

»Qvortrup stod ikke på listen. Han dukkede op i min research og blev bekræftet af flere af hinanden uafhængige kilder,« siger Nikolaj Vraa.

Ved Reality Awards tirsdag aften bestod juryen af journalisterne Ditte Okman, Dan Rachlin, Rasmus Gejl og Nikolaj Bonde. Nikolaj Vraa var juryformand, men han stemte ikke i kategorien Årets Pressehistorier, fordi han selv var nomineret.

»Godt nok er reality crazy, men det ville være for langt ude,« siger Nikolaj Vraa.

Henrik Qvortrup har ikke ønsket at kommentere historien.

1 Kommentar

Karen Gahrn
17. JANUAR 2015
Okay, vi er nu der, hvor man
Okay, vi er nu der, hvor man kan få en journalistpris med begrundelsen, at historien ville være en sensation, hvis den var sand. Dét er da underholdende.