Vinder journalistpris for artikel på 27 ord

En kort notits om cirkusheste på fri fod var så godt skrevet, at journalisten bag nu har vundet en journalistpris i Sverige. Juryens begrundelse for valget af vinderen er længere end notitsen

I Sverige har de en særlig pris for hverdagens helte i mediebranchen – journalisterne, som laver et godt stykke arbejde, uden at det hverken rydder forsider eller vælter ministre. I år var 27 velvalgte ord og to billeder faktisk nok til, at journalist Jonas Almkvist fra Gefle Dagblad vandt Årets notis 2012. Hans lille stykke journalistik handlede om fem cirkusheste på smuttur i byen Stigslund.

Hele den prisbelønnede tekst, som Journalisten ikke vover at oversætte, lyder:

”Fem cirkushästar är lösa i Stigslund. Hästarna ser ut att trivas, av bilderna att döma. Detta har gjort att polisen nu får jaga kusar istället för busar.”

Se billederne af hestene her.

I juryens begrundelse for at give netop Jonas Almkvist prisen roses han for at kombinere relevant information med humor. Juryens begrundelse for valget af vinder er lidt længere end notitsen, nemlig på 28 ord.

Kort er godt

Mottoet for Årets Notits er, at ”kort er godt”. Journalist Andreas Ekström fra Sydsvenskan står bag uddelingen. Han siger, at prisen skal hylde hverdagens helte.

»Notitser er journalistikkens kød og kartofler, det mest grundlæggende og uglamourøse. Netop derfor skal vi opmuntre kolleger, som bruger humor og elegance til at gøre det grove arbejde,« skriver han i en mail til Journalisten.

Han tilføjer, at prisen blev indstiftet efter en diskussion på Twitter for nogle år siden.

»Ideen kom fra journalisten Nina Svanberg, og jeg sørgede for, at det blev til virkelighed,« forklarer Andreas Ekström.

Selv siger den stolte prismodtager, Johan Almkvist, at han elsker at skrive notitser.

»Det er lidt af en passion. Jeg var så dårlig til det i begyndelsen, så det har været skønt at skrive en masse og forbedre mine færdigheder,« forklarer han.

Foruden æren består prisen af en donation til organisationen Journalister uden Grænser på 184 kroner, en krone for hvert tegn.

0 Kommentarer