Vinder af Sten Baadsgaard Prisen 2008 er…

Den 30-årige tv-tilrettelægger Mette Frisk er for kort tid siden kåret som vinder af Sten Baadsgaard Prisen 2008. Uddelingen fandt sted i PH-cafeen på Halmtorvet i København. (opdateret 20:43)

Den 30-årige tv-tilrettelægger Mette Frisk er for kort tid siden kåret som vinder af Sten Baadsgaard Prisen 2008. Uddelingen fandt sted i PH-cafeen på Halmtorvet i København. (opdateret 20:43)

Mette Frisk har allerede vist, at hun til fulde matcher den undersøgende journalistiks 'tunge drenge', lød det i bedømmelsen.

Mette Frisk har som medarbejder ved DR således lavet flere undersøgende nyhedsindslag, men i 2007 brød hun for alvor igennem som medtilrettelægger på de to DR1-dokumentarprogrammer "Rugemor til salg" og "De forsvundne babyer " om den ulovlige brug af rugemødre.

Priskomiteen påpeger desuden, hvordan Mette Frisk på flydende spansk formåede at skaffe holdet bag de to programmer adgang til svindlere og bagmænd i Perus ulovlige rugemor-industri. Og derfor fik hun i aften Sten Baadsgaard Prisen 2008.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Mette Frisk høster priser for netop de nævnte dokumentar-programmer. Tidligere i år valgte Foreningen af Undersøgende Journalister ligeledes at hædre hende.

Sten Baadsgaard Prisen blev stiftet i 1999 af venner og kolleger til minde om afdøde tv-dokumentarist Sten Baadsgaard, der i flere årtier på DR stod som fornyer af den undersøgende journalistik på tv. Han døde 56 år gammel i 1999 efter længere tids kræftsygdom.

Sten Baadsgaard Prisen gives til et yngre tv-menneske, der har vist evner ud over det sædvanlige, og som i form, research og indhold kan være både grænseoverskridende og fornyende.

Om prisen hedder det videre, at den skal ses som et skulderklap til en "person på vej", og den består – ud over æren – af et kompas og 10.000 kroner.

Priskomiteen består af tv-tilrettelægger Bente Milton, DR1-chef Ulla Pors Nielsen, tidl. chef for DRs dokumentargruppe Preben Wilhjelm, tidl. generaldirektør i DR Christian Nissen, chef for TV 2 NEWS Mikkel Hertz og advokat Lars Dinesen (formand).

SE HER de 2 dokumentarer.

Klik på: Rugemor til salg

eller klik på: De forsvundne babyer

0 Kommentarer