Ville sælge læk – 15 måneder i fængsel

En politikvinde tilbød at sælge fortrolige oplysninger til den nu lukkede avis News of the World og skal ruske tremmer i over et år, har retten afgjort

En ansat i det britiske politi – med særligt fokus på terrorbekæmpelse – er blevet idømt 15 måneders fængsel. Det sker, efter at hun forsøgte at sælge fortrolige oplysninger til avisen News of the World.

Det skriver Pressgazette.co.uk.

Ifølge dommeren var der tale om »et korrupt forsøg på at tjene penge på følsomme og potentielt meget skadelige oplysninger«.

Den dømte politikvinde, April Casburn, sad i en ledende stilling i sin afdeling, da hun i september 2010 ringede til News of the World og talte med en journalist. Her tilbød hun ifølge journalisten Tim Wood at sælge oplysninger om efterforskningen af avisens telefonhacking. Casburn afviser dog selv, at hun bad om penge for oplysningerne.

Sagen er kommet for en dag, fordi News of the Worlds ledelse har nedsat et udvalg til at granske avisens etik. Her er henvendelsen kommet frem og overdraget til politiet.

Dommen falder i den første af en række sager i kølvandet på politiets undersøgelser af News of the World. Den nu lukkede avis gjorde angiveligt brug af bl.a. telefonhacking for at få fat i ulovlige oplysninger, men en lang række andre anklager er også på bordet i sagerne – blandt andet anklager om korruption og bestikkelse.

0 Kommentarer