Vilkår hos Ud & Se forbliver de samme

Freelancere der leverer til Ud & Se, kan - som udgangspunkt - regne med at få de samme vilkår hos DSB's blad, efter det er blevet udliciteret til Datagraf Communications. Det fortæller redaktør Karen Gahrn, der glæder sig til at blive indlemmet i et magasinhus

Freelancere der leverer til Ud & Se, kan – som udgangspunkt – regne med at få de samme vilkår hos DSB's blad, efter det er blevet udliciteret til Datagraf Communications. Det fortæller redaktør Karen Gahrn, der glæder sig til at blive indlemmet i et magasinhus

I går meldte DSB ud, at man har udliciteret produktionen af det gratis passagerblad Ud & Se, som er et af Danmarks mest læste. En af de vigtige grunde er, at man vil forbedre økonomien i bladet, som i lang tid har givet underskud. Men de penge skal ikke spares på bladets mange freelancere, siger redaktør Karen Gahrn:

»I udgangspunktet nej, så bliver der ikke lavet om på de takster, der er for freelancere i dag. Men jeg bliver nødt til at formulere det på den måde, fordi det ikke er nogen dans på roser at lave magasin i dag. Det er urealistisk at tro på, at vi ikke kommer til at diskutere økonomien de næste år,« siger Karen Gahrn til journalisten.dk.

DSB har ikke lavet nogen aftale med DJ om freelancetakster. Udliciteringen til Datagraf Communications giver dem derfor ikke de øgede handlemuligheder i forbindelse med freelancelønninger, som Forbrugerrådet får, når Benjamin Media overtager produktionen af deres magasin Tænk. Forbrugerrådet er tilsluttet O-aftalen, det er Benjamin Media ikke.

I det hele taget er Ud & Ses overdragelse fra DSB til Datagraf en væsentlig mildere en af slagsen end Tænks udlicitering til Benjamin.

»Sådan ser det i hvert fald ud fra min stol. Man rykker hele redaktionen med sammen med gruppen af freelancere, der er tilknyttet. Det gælder både journalister, fotografer og illustratorer. Det har været vigtigt for DSB i hele processen at sikre, at Ud & Se fortsat er et kvalitetsprodukt,« siger Karen Gahrn, der glæder sig til at flytte til et magasinhus:

»Jeg glæder mig rigtig meget til at være et sted, hvor der er fokus på at lave magasin og ikke køre tog. Jeg vil håbe, at det får konsekvenser for bladet. Man skal konstant være oppe på dupperne og udvikle bladet. Der er gode muligheder for sparring i Datagraf-regi, fordi de ved meget om magasinproduktion.«

0 Kommentarer