search

Vil du have en gravelysten praktikant?

4. semester på Syddansk Universitet elsker at grave efter guld.

4. semester på Syddansk Universitet elsker at grave efter guld.
Jeg deler kun sjældent historier fra min undervisning på Syddansk Universitet. Dette bliver en undtagelse. Jeg har nemlig lyst til at fortælle dig om en oplevelse med de studerende på 4. semester, som jeg underviser dette semester.

Semestret er planlagt som en masse nedslag på aktuelle emner: Web-tv, ’sådan laver du en e-bog’, sådan fortæller du en multimediehistorie og ikke mindst et forløb om gravejournalistik.

Onsdag i den forgangne uge gav jeg de studerende en udfordring. De fik halvanden dag til at grave en historie frem som kunne bringes på b.dk. Og sjældent har jeg set så gravelystne journaliststuderende. Der var nok af kreative vinkler og gå-på-mod.

De studerende dykkede ned i forskellige emner, og når den ene vinkel faldt, forsøgte de at finde en ny indenfor samme emne. Og hvis kilderne ikke ville lege, blev den charmerende overtalelsesevne fundet frem.

Som tiden gik faldt de fleste emner. Til de studerendes store frustration. Af de ni redaktioner kom kun to i mål. Men opgavens succes var ikke bundet op på antallet af historier. Succesen var, at 65 journaliststuderende udviste vilje og ikke mindst evner til at grave historier frem.

De studerende skal i praktik efter sommerferien, og hvis du vil have en gravelysten praktikant, skulle du overveje at se lidt nærmere på 4. semester fra SDU. De elsker at grave efter guld, selvom man ikke altid finde guldet.

Se hvad en af redaktionerne kan på b.dk: Bor du i en yder- eller en nyderkommune?

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen