Vil digitalisere tv-nettet langt tidligere

Flere partier vil fremrykke skiftet fra analogt tv til digitalt, så kommunalvalgkampen næste år ikke kolliderer med grå skærm i mange hjem.

Flere partier vil fremrykke skiftet fra analogt tv til digitalt, så kommunalvalgkampen næste år ikke kolliderer med grå skærm i mange hjem.

Som beskrevet forleden frygter flere af TV 2-regionerne, at sendefladen ellers vil blive ramt af kaos. Skiftet fra det analoge tv-sendenet er nemlig planlagt til den 1. november 2009, hvor det bliver slukket og erstattet af et digitalt. Og det er netop som TV 2 Regionernes dækning af kommunalvalget skal til at begynde.

Derfor foreslår Venstre nu, at tidspunktet for digitaliseringen af det danske tv-sendenet allerede bør ske en måned tidligere. Det vil sige den 1. oktober

"Jeg synes, vi skal se, om vi ikke kan presse citronen en anelse og allerede tænde for det digitale net den 1. oktober. Det handler om at sikre den demokratiske proces og debat i forbindelse med valget, " siger Ellen Trane Nørby ifølge Ritzau.

Udover konflikten med kommunalvalget vurderer politikerne, at omlægningen med usvigelig sikkerhed vil give problemer i mange danske hjem i forhold til at få de nyindkøbte digitale modtagerbokse til at virke.

Og det kan givet tage flere uger, inden alle har fået en tekniker på besøg til at klare problemet. Derfor vil det være højst upassende, hvis danskerne ikke kan se tv de første uger af november, når kommunalvalget er den 17. november.

Også Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, mener, at der må ændres i planerne.

"Det er selvfølgelig uholdbart, og det haster med at få det lavet om, så vi eksempelvis ikke får informationsmateriale ud med forkerte datoer," siger han.

Læs også: De skal få os til at elske digitalt tv.

0 Kommentarer