Vigtige aftaler

Weekend Aktuelt er kommet et skridt nærmere realisering. Samtidig er de fyrede på Aktuelt tilfredse med aftrædelsesaftalerne med A-Pressen.

Weekend Aktuelt er kommet et skridt nærmere realisering. Samtidig er de fyrede på Aktuelt tilfredse med aftrædelsesaftalerne med A-Pressen.

"Vi er skrivere. Vi er ikke vant til at forhandle med forretningsmænd i jakkesæt. Derfor skal vi have hjælp af professionelle folk."

Claus Christoffersen, talsmand for Aktuelt Weekend, er glad for, at ugeavis-projektet har lavet aftaler med et eller to finansieringsselskaber og et reklamebureau i kampen om at få Aktuelt Weekend op at stå. Firmaerne skal hjælpe med at finde investorer til Aktuelt Weekend og med at markedsføre bladet over for kommende læsere.

"Jeg kan ikke sætte navne på firmaerne endnu, men de er velrenommerede, og det er kun et spørgsmål om dage, før der kommer blæk på aftalerne," siger Claus Christoffersen.

Indtil videre er der kommet lidt over 100.000 kroner ind på salg af støtteaktier og forhåndstegnede abonnementer. Og det er ikke så nemt at overbevise nye investorer om avisprojektet, når man ikke har prøvet det før, siger Claus Christoffersen, der skal skaffe ti millioner kroner.

Sideløbende med avisprojektet har de omkring 60 redaktionelle medarbejdere på Aktuelt modtaget deres opsigelse, og en aftrædelsesaftale er forhandlet på plads med A-Pressen.

"Vi er godt tilfredse med aftalen. A-Pressen har behandlet os fair," siger Aktuelts tillidsmand Nicolai Kampmann.

De fyrede medarbejdere opnåede flere forbedringer i forhold til overenskomstaftalen, der allerede havde sikret de fyrede op til 10 måneders løn afhængig af anciennitet.

Især har medarbejdere med kort ansættelse fået et kraftigt løft i forhold til overenskomsten. De med kun en måneds opsigelse får to måneders lån og en fratrædelsesgodtgørelse på 20.000 kroner.

"Desværre kunne vi ikke ved ansættelsen fortælle de nye medarbejdere, at avisen havde problemer, selv om ledelsen og jeg vidste besked. Derfor er det også kun rimeligt, at de får en ekstra pose penge," siger Nicolai Kampmann.

0 Kommentarer