Video fra hyldest af kinesisk journalist

Uddelingen i går af den prestigefyldte pris Golden Pen of Freedom til Li Changqing kan nu ses på video. Journalisthøjskolen i Göteborg rapporterer. Dagens Nyheter bringer interview (opdateret...)

Uddelingen i går af den prestigefyldte pris Golden Pen of Freedom til Li Changqing kan nu ses på video. Journalisthøjskolen i Göteborg rapporterer. Dagens Nyheter bringer interview (opdateret…)

Li Changqing kunne som bekendt ikke selv være til stede på grund af udrejseforbud, men det forhindrede ikke den samlede presse fra hele verden i at hylde ham.

Det årlige møde for den internationale avisorganisation World Association of Newspapers (WAN) blev således indledt med et meget stærkt fokus på behovet for fortsat at kæmpe for ytringsfrihed og pressefrihed i hele verden.

Li Changquing, der har afsonet en tre år lang dom for at have "fabrikeret og spredt falske oplysninger" om udbruddet af den dødelige denguefeber i Kina – inden myndighederne ønskede det offentliggjort – fik inddraget sit pas. Og senest blev også hans kone og datter – Bao Dinling og Li Sidi – stoppet kort før rejsen ud af Kina.

Se her den tre minutter lange video-reportage fra åbningen af WANs årsmøde. GÖTEBORG: WAN awards Golden Pen to jailed Chinese journalist in emotional ceremony.

Læs endvidere Dagens Nyheters interview med Li Changqing: Behind bars for the sake of freedom of speech.

Endelig kan du her se en række indlæg fra konferencen via: The Editors Weblog. Samt følge den omfattende dækning fra Greenslade på GuardianMediaBlogs

0 Kommentarer