Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:00 18.08.2023 Jakob Albrecht

Vice dropper historier for at ”beskytte” sine saudiske ansatte

Vice dropper historier for at ”beskytte” sine saudiske ansatte

Vice har droppet historier om regeringen i Saudi Arabien af hensyn til Vices ansatte i hovedstaden Riyadh. Mohammed Benmansour/Reuters/Ritzau Scanpix

Mediet Vice er kendt for at lave kontroversielle historier om magtmisbrug, menneskerettigheder og undertrykkelse af LGBT+-personer.

Men nu skriver The Guardian, at Vice i flere tilfælde har droppet historier eller fjernet allerede publicerede historier af frygt for at fornærme regeringen i Saudi Arabien, som Vice har indgået et tæt økonomisk partnerskab med.

Ud over en solid økonomisk pengeindsprøjtning har Vice besluttet at samarbejde med den regeringsstyrede MBC Group for at bidrage til ”transformationen” af regionen.

En artikel, der blev droppet i sidste øjeblik, handlede om, at den saudiske stat bidrager til at true saudiske transpersoner bosiddende i udlandet.

En film om den saudiske kronprins, Mohammed bin Salman, var allerede publiceret online, da den blev pillet ned igen. Forklaringen var, at det skete for at beskytte de omkring 20 Vice-ansatte i Saudi Arabien.

The Guardian skriver, at journalister på Vice i dag er i tvivl om, hvad de kan tillade sig at skrive om, når det gælder menneskerettigheder og LGBT+-rettigheder.

SENESTE NYT

Flere nyheder