Besparelser

Viaplay i sparerunde: Der skal fyres medarbejdere

Koncernen trækker alle forventninger til omæstningen i 2023 tilbage (Rubrik og artikel er rettet kl. 16.40. Se nederst i artiklen)

Viaplay Group, der blandt andet står bag streamingtjenesten Viaplay og TV3-kanalerne, skal igennem en stor spareøvelse, der blandt andet vil betyde afskedigelser.

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Koncernen oplyste i juni, at den nye ledelse af Viaplay Group ville iværksætte en række initiativer, der vil medføre besparelser.

”De tiltag vil blive præsenteret den 20. juli og vil indeholde et løbende fratrædelsesprogram, initiativer til at spare på indhold, en gennemgang af internationale operationer og ikke-kerneaktiver samt diskussioner med distributions-partnere,” står der i pressemeddelelsen.

Medarbejdere orienteret i sidste uge

Ifølge Journalistens oplysninger blev medarbejderne i Viaplay Group allerede i sidste uge orienteret om, at der var større forandringer og en fyringsrunde på vej.

”Vi vil blive nødt til at tage nogle meget svære valg angående roller og ansvarsområder på tværs af mange dele af Viaplay Group,” skrev ledelsen i en mail til medarbejderne.

”Vi vil selvfølgelig gøre alt, vi kan, for at implementere de ændringer så ligetil og følsomt som muligt, herunder give støtte til dem, der bliver berørt af justeringerne,” fortsatte mailen.

Aktiekurs faldet markant

Viaplay Group-aktien, der er noteret på børsen i Stockholm, er klokken 9.45 torsdag faldet omkring 25 procent, skriver Ritzau.

I begyndelsen af juni nedjusterede selskabet sine forventninger, og den daværende topchef, Anders Jensen, stoppede. Viaplay nedjusterede sine forventninger til salgsvæksten fra et spænd på 24-26 procent til 16-17,5 procent. Det fik aktiekursen til at rasle ned. Sammenlagt har selskabet tabt knap 80 procent af sin værdi siden starten af juni.

Tidligere i dag blev det oplyst, at Pernille Erenbjerg med øjeblikkelig har trukket sig som bestyrelsesformand for Viaplay Group på grund af helbredsmæssige årsager. Simon Duffy, der har siddet som ordinært bestyrelsesmedlem, overtager posten indtil videre, fremgår det af pressemeddelelsen.

Rettelse: Vi skrev tidligere, at der ‘løbende’ skal fyres medarbejdere hos Viaplay. Ordet løbende er fjernet fra artiklen, da det var en fejl.

 

0 Kommentarer