»Vi vil være blandt landets bedste«

De nyansatte journalister på dagens.dk er klar til at tage kampen op mod de store medier.

De nyansatte journalister på dagens.dk er klar til at tage kampen op mod de store medier.

Dårlig økonomi. Fyringer. Svigtende læsere og faldende oplagstal.

Nyhederne i specielt den skrivende del af journalistbranchen har langtfra været rosenrøde gennem de sidste år.

Men i går kunne vi her på journalisten.dk skrive en solstrålehistorie: På mandag går det nye landsdækkende nyhedssite dagens.dk for alvor i luften.

I første omgang er der blevet ansat to faste journalister, der ud over at være skrivende også skal være jourhavende på sitet. For Elo Christoffersen, der begynder på sit nye job på mandag, er målet klart:

»Vi vil være blandt landets bedste, og jeg er sikker på, at danskerne vil tage os til sig. Vi bliver ikke som ekstrabladet.dk og bt.dk – vores plan er at have en friskere tilgang til journalistikken. Jeg glæder mig til at komme i gang med jobbet.«

Han har en fortid som freelancer på blandt andet Vejle Amts Folkeblad, og i marts sidste år startede han kolding-netavis.dk.

Men springet fra lokale historier til nationale nyheder bliver ikke svært.
»Der er ingen forskel på at dække lokalområdet og hele Danmark. Det er jo bare nyheder,« siger Elo Christoffersen, der begynder i jobbet på mandag.

Den 1. november springer journalist Ann Katrine Warren om bord på den nye netavis. Hun glæder sig til at være en del af den pionerstemning, der opstår, når et nyt projekt går i gang.

»Tidligere har jeg arbejdet på medier, hvor webben var underordnet avisen. De gode historier skulle først og fremmest være til de betalende abonnenter af papiravisen, og det synes jeg at webben til tider kunne lide under. Sådan bliver det ikke på dagens.dk. Hvis vi har en god historie, formidler vi den på bedst mulige måde,« siger Ann Katrine Warren, der har arbejdet sammen med idemanden Holger Madsen på jv.dk.

Ann Katrine Warren er – i modsætning til Elo Christoffersen – ikke meget for at tale om ambitioner. Endnu:

»Jeg forventer naturligvis, at vi kommer til at lave god brugervenlig journalistik, samtidig med at vi har det sjovt. Men jeg har ærlig talt ikke tænkt over ambitionerne. Det er et helt nyt territorium, som vi bevæger os ind i, så jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente.«

1 Kommentar

Søren Pedersen
24. JUNI 2013
Hvis I vil være de bedste,
Hvis I vil være de bedste, skulle i nok få styr på det sludder I skriver
Ann Katrine Warren

Månen bevæger sig ikke om jorden i en "cirkelbue"
men i en eliptisk bane