search

Vi vil se jer nøgne på webtv

Hvis jeg vil se noget fjernsyn, går jeg gerne ind på DR, TV2, Onside eller TV2 Sport.

Hvis jeg vil se noget fjernsyn, går jeg gerne ind på DR, TV2, Onside eller TV2 Sport. Mest fordi de i hovedreglen kan finde ud af at lave fjernsyn. Ser såmænd også livestream på nettet eller i optaget netversion. Afspilleren er ligegyldig, det er afsenderen ikke.

Eksemplet fra Vejle Stadion i søndags og Vejle Amts Folkeblads Nokia-rystede mobilversion af Allan Gaardes udlægning af sin omdiskuterede udvisning mod FC Nordsjælland, dækkede et helt andet behov. Geografisk nærhed, tilhørsforhold og autenticitet. Kvaliteten var for så vidt ligegyldig, for jeg gik kun efter de ting og hans hurtige bud på en forklaring.

Jeg går ikke ind på Sporten.dk, spn.dk eller eb.dk for at se fjernsyn. Jo, et spektakulært firebrystet uhyre, der mudderwrestler med en hunulv fra FC Midtjylland, måske. Eller en nøgen collegebasketballspiller fra USA, der dunker sig selv med ned igennem kurven. I den dur. Måske også Laszlos Videoblog på sporten.dk, hvis den da på et tidspunkt bliver morsom. Det har kun traileren haft antydningen af indtil videre. Differentieret stof kan lige gå an. Et andet eksempel er Tøfting, der blamerer sig i en boksering – eller i hvert fald hans modstander.

Mediehusene (læs: avishusene), satser benhårdt på webtv. Først og fremmest i mangel på annoncekroner og oplag til deres papirudgivelser. Man kan ingenlunde fortænke dem i det. I den grad tid til ny landvinding, og så trykker man på alle knapper. Sådan lidt learning by doing-agtig, som når mine små tøser manøvrerer i frit fald på computeren.

Virker det? Næh, ikke endnu. Det er svært at lave godt fjernsyn. Tungt at danse med, teknisk og ressourcekrævende og stiller store krav til afsenderen. Jeg har selv prøvet fra sidelinjen i en slags overvågende funktion i knap to år og har enorm respekt for håndværket. Mediet er ikke skabt til en håndevending eller en introvert skriverkarl med tastaturstress.

Når jeg bevæger mig ind på et sportssite på nettet, er det hovedsageligt for at læse. Nyheder, analyser, kommentarer, dong-bold eller for lige at snige mig til en eller anden ligegyldig afstemning eller quiz. For at klæde mig selv på og opdatere min sportsversion 2.0 af mig. Ikke for at se fjernsyn.

Det vælter stadig med webtv-reaktioner fra Brøndby-FCK på de store sites. Har ikke set en eneste. Eftermatematikken læser vi os ind på. Efter vi har set fjernsyn op til, under og lige efter. Dernæst er vi til tyngde, indsigt og perspektiv. Ikke til træsko-tv…

PS: På rigtigt sportsfjernsyn kunne man i TV2 Sporten her til aften notere Nicklas Bendtner sætte to pinde på scoringskontoen for Arsenal. Plus et hug på stolpen. Oprejsning for den danske landsholdsangriber klædt i grønne støvler til lejligheden. Den tygger de sikkert lidt på endnu på sports- og satireredaktionen på The Guardian, mens vi her til lands med tilfredshed kan nikke til, at både DR og TV2 igen har købt retten til engelske highlights. Og jo, vi vil gerne se dem samme aften, de rent faktisk foregår. Hutlihut…

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen