»Vi skal til at se mere på den digitale side af Weekendavisen«

Martin Krasnik skal som ny chefredaktør på Weekendavisen styrke den digitalt, fortæller Berlingskes direktør, Mette Maix. Anne Knudsen stopper efter gensidig dialog, men det var direktøren, der fik idéen, fortæller hun: »Det er mig, der startede den dialog«

Martin Krasnik overtager per dags dato posten som chefredaktør på Weekendavisen fra Anne Knudsen, som har stået i spidsen for avisen siden 1998.

Berlingske Medias administrerende direktør, Mette Maix, fortæller, at vagtskiftet er sket efter gensidig dialog, men at idéen om, at det var på tide at skifte chefredaktør, kom fra hende.

Hvorfor stopper Anne Knudsen som chefredaktør?

»Anne Knudsen har gjort det fantastisk, og vi syntes sammen, at tiden nu var rigtig til at give stafetten videre til Martin Krasnik. Og vi er så heldige og privilegerede, at Anne Knudsen fortsætter som skribent på avisen,« siger Mette Maix.  

Var det Anne Knudsens idé, at hun skulle stoppe som chefredaktør nu, eller var det din idé?  

»Det er mig, der startede den dialog.«

Begyndte som praktikant

Martin Krasnik begyndte som praktikant på Weekendavisen i 1995. Siden har han været udlandsredaktør og korrespondent i Jerusalem og London, før han blev studievært på DR2 'Deadline'. I september 2016 vendte han tilbage til avisen som skribent.

»Martin Krasnik repræsenterer Weekendavisen rigtig godt, han er jo nærmest vokset op på avisen og har dens dna i sig. Han er utroligt dygtig, og hans generelle talent kombineret med, at han både kender avisen indefra og også har prøvet at været ude, kan være svært at matche for udefrakommende,« siger Mette Maix.

Anne Knudsen har som sagt været chefredaktør siden 1998 og derudover adm. direktør i Weekendavisen A/S siden 2002. Mette Maix overtager nu direktørposten, så Martin Krasnik alene skal være chefredaktør.

Og selv om vagtskiftet sker per dags dato, afviser Mette Maix, at der er tale om en beslutning, som er sket pludseligt.

»Nej, det behøver det ikke være, selv om kommunikationen kommer ud samme dag. Der er forskellige måder at gøre det på, og vi har haft en fin dialog Anne, Martin og jeg, og det passede fint at melde det ud i dag,« siger Mette Maix.

Vil se på den digitale side af avisen

Hvorfor var tiden moden til et skifte?

»Der er flere ting, men en af dem er, at vi skal til at se mere på den digitale side af Weekendavisen, og derfor var det et godt tidspunkt lige nu,« siger hun.

Mette Maix vil dog ikke afsløre, hvad de digitale ambitioner kommer til at rumme.

»Der skal ikke ske ret meget, før Weekendavisen bliver mere present digitalt, end den er i dag. Derfor er der masser af muligheder digitalt for avisen, men mere vil jeg ikke løfte sløret for lige nu,« siger hun.

Mette Maix slår dog fast, at udskiftningen på chefredaktørposten ikke er et forvarsel om store omvæltninger på avisen.

»Weekendavisen er et stærkt eksempel på, at man sagtens kan begå sig på print. Avisen står rigtig stærkt både journalistisk og forretningsmæssigt, så der er ingen forventninger om nogen revolutioner fra Martin Krasniks side, men at han stille og roligt udvikler den meget stærke platform, som avisen i forvejen står på,« siger Mette Maix.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra Anne Knudsen og Martin Krasnik.

0 Kommentarer