Vi skal spare 25 millioner – god weekend!

Medarbejderne på JydskeVestkysten fik meddelelsen på mail fra direktøren.

Medarbejderne på JydskeVestkysten fik meddelelsen på mail fra direktøren.

Besparelser. »Der arbejdes i øjeblikket med at udforme et sparekatalog på i alt 25 millioner kroner i årlige besparelser.«

Sådan lød det i en mail fra administrerende direktør og chefredaktør Peter Parbo til alle medarbejdere i Syddanske Medier fredag den 9. marts.

Mailen blev afsluttet med ordene: »God Weekend!«

»Jeg var godt klar over, at vi de seneste år var sunket ned i et dybt hul økonomisk set, men jeg kan ikke forstå, at det hele skal rettes op igen i løbet af et år,« lyder tillidsrepræsentant Steffen Lilmoes' kommentar.

I mailen fortæller Peter Parbo, at han agter at holde fast i mediehusets budgetterede mål på 22,8 millioner kroner i overskud i år. Det kan næppe nås uden besparelser.

»Det er ikke sikkert, at hele sparekataloget vil blive taget i brug, og det er heller ikke sådan, at alle besparelserne skal nås gennem afskedigelser,« siger Parbo, der hverken kan eller vil give et bud på, hvor mange medarbejdere der skal spares væk.

»JydskeVestkysten har ikke tjent en eneste krone de seneste fem år, selv om vi har haft højkonjunktur, og mange andre bladhuse har klaret sig meget bedre,« siger Peter Parbo.

Det var i netop den periode, at hans forgænger Mette Bock var direktør for avisen. Hun forlod jobbet efter eget ønske i oktober 2006.

Optimismen var ellers stor på JydskeVestkysten, da det for nylig blev klart, at TV 2-vært Mikael Kamber den 1. juni tiltræder posten som chefredaktør for avisen.

»Mikael Kamber kom forbi redaktionen i Esbjerg en times tid for nylig, og jeg har sjældent set kollegerne så oplivede. Synd, hvis den optimisme skal ødelægges,« siger tillidsrepræsentant Steffen Lilmoes.

Han erkender, at besparelser ikke kan undgås, men han havde håbet, at de blev bredt ud over for eksempel to år.

»Men hvis man skal fyre folk, kunne man jo passende fyre den hulens masse ledere, vi har på avisen,« siger Lilmoes.

»Det skal han jo sige fra den position, han sidder i,« lyder Parbos replik.

0 Kommentarer