Vi skal som journalister ikke bare skrive om det, vi selv kender bedst til

Vi skal uddannelsessnobberiet til livs, og som journalister kan vi starte med os selv, skriver freelance journalist Bjarne Henrik Lundis.

Infomedia har for Dansk Metal lavet en undersøgelse, som viser, at gymnasier får fem gange så meget omtale som erhvervsskolerne, selv om der ikke går flere der.

De fleste af os journalister har en studentereksamen og dermed er det den uddannelse, vi selv bedst kender til.

Mange studievejledere og lærere har også i mange år især vejledt unge til at tage en gymnasieuddannelse, også fordi, at de selv oftest har gået i gymnasiet – og mange gange ved vejlederne/lærerne ikke ret meget om de erhvervsuddannelser, der findes.

Det er som om, at gymnasiet er bedre en erhvervsuddannelse, hvad der absolut intet har på sig.

Vi har utrolig mange dygtige håndværkere hjemme lige fra kokke, elektrikere, HK’ere, SOSU-elever, industriteknikere osv. Bare se DM i Skills, så får man syn for sagen.

Vi skal uddannelsessnobberiet til livs og begynde at ligestille erhvervsuddannelserne med gymnasiet. Og det gør vi blandt andet som journalister ved at være med til at sætte fokus på de mange erhvervsuddannelser – og ikke bare skriver om det, som vi selv kender bedst til – nemlig gymnasiet.

1 Kommentar

Claus Solhøj Hansen
25. JULI 2023
Argumentationen holder ikke. Du kan finde masser af artikler og indslag om den dårlige kvalitet af de erhvervsfaglige uddannelser efter årtier med besparelser på skolerne og uddannelsesmaterialerne, om problemerne for interesserede unge med at finde lærepladser og om den rå tone og behandling, som unge, der er er bare lidt anderledes, møder ude på værkstederne og byggepladserne.

Men jeg er slet ikke uenig i, at vi som samfund har et rekrutteringsproblem til en lang række brancher. Skal vi have det løst, er analysen af problemet og dets årsager bare nødt til at blive skarpere end det, Bjarne Henrik Lundis præsterer her.
data_usage
chevron_left
chevron_right