“Vi kan ikke læne os tilbage og vente på, at de unge bliver så voksne, at de ser TV Avisen”

DR må ikke ende med kun at lave kvalitet til dem over 50 år, siger DR's nye nyhedsdirektør Sandy French til Journalisten. For hende er den vigtigste opgave, at DR er "en sikker havn i en tid, hvor den almindelige befolkning bliver helt overvældet af historier i en pærevælling, hvor nogle er falske"

”Jeg har svært ved at forestille mig en vigtigere og mere interessant opgave end at være nyhedsdirektør i DR. Og det, der presser sig på for mig at sige er, at jeg virkelig, virkelig vil gøre mig umage.”

Sådan siger Sandy French, der i dag blev offentliggjort som DR's nye nyhedsdirektør.

Sandy French blev onsdag morgen formelt godkendt af DR's bestyrelse ved et møde, og lidt over middag blev hun præsenteret af generaldirektør Maria Rørbye Rønn for DR’s medarbejdere.

”Det allervigtigste er, at DR er en sikker havn i en tid, hvor den almindelige befolkning bliver helt overvældet af historier i en pærevælling, hvor nogle er falske, og nogle er sande. Her skal man trygt kunne vende sig mod DR. Der vil jeg lægge mange kræfter,” fortæller Sandy French i telefonen til Journalisten kort efter mødet med medarbejderne.

Sandy French (42) har hidtil været indholdschef i DR Nyheder. Hun har en fortid på både Information og Ekstra Bladet, ligesom hun har været spindoktor for Brian Mikkelsen (K) i 2009-2010. Siden 2010 har hun arbejdet i DR.

Skal DR Nyheder forandre sig de kommende år?

”Jeg tror, der ligger en stor udfordring for alle medier, som en konsekvens af en medieudvikling, der går mere og mere mod mere digital brug. Her er det min udfordring, at de nyheder, vi laver, når ud til alle befolkningsgrupper," siger Sandy French.

Hun indtræder også i DR's direktion. Her skal hun sidde sammen med generaldirektør Maria Rørbye Rønn, mediedirektør Henriette Marienlund, direktør for DR Danmark Anne-Marie Dohm, kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen, økonomidirektør Nikolas Lyhne-Knudsen samt Caroline Reiler, direktør for DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation.

Sandy French mener stadig, DR skal kunne samle hele Danmark. Det gælder også på nyhedssiden, selv om særligt de unge generationer har nogle markant anderledes medievaner, hvor blandt andet tv-nyheder ikke spiller en stor rolle.

”Alle danskere skal have glæde af det, vi kommer med. Vi kan ikke læne os tilbage i sofaen og vente på, at de unge bliver så voksne, at de ser TV Avisen. Det er et vigtigt fokus, at de unge får mulighed for at tilgå det indhold, så vi ikke ender med kun at lave kvalitetsjournalistik for dem over halvtreds.”

Du er kendt for en stærk indholds-profil, men hvor digital er du?

”Min opgave er ikke selv at udkomme med stof på den ene eller anden platform. Min opgave er at sætte det rigtige hold. En dygtig chefs evne består i at sætte et godt hold, ikke i selv at gå i maskinrummet og løse alle problemerne," siger Sandy French.

Fællestillidsrepræsentant Henrik Friis Vilmar sagde tidligere i dag til Journalisten, at han håber, at den nye nyhedsdirektør vil vise større hensyn til, at medarbejderne trods forandringer og omlægninger også skal have ro til at passe deres arbejde.

Kan du love det?

”Jeg kan love, at vi har meget stor respekt for medarbejderne, som i mine øjne er de bedste i Danmark. Jeg mener, at forandringer er et vilkår i medieverdenen. Men vi gør os umage for, at det er en rar arbejdsplads. Jo gladere og tryggere medarbejdere, vi har, jo højere kvalitet får vi. Det tror jeg på," siger Sandy French.

Hvad kommer jobbet til at betyde for dit liv og din hverdag?

”Jeg tror, alle der kender mig ved, at jeg har arbejdet hårdt i mange år, og det regner jeg også med at gøre de næste mange år."

3 Kommentarer

Peter Hansen
24. JUNI 2017
Jeg må også sige, at være
Jeg må også sige, at være midt i 40'erne og ikke interessere sig for dans, sport og kagebagning, så er det så som så med interessant indhold på tv. Og TV-avisen har jeg ikke set i årevis (og heller ikke tv2 nyhederne) det er ikke til at holde ud at se og høre på.
Ole Rasmussen
24. JUNI 2017
HMM, synes ikke jeg kan
HMM, synes ikke jeg kan genkende dette udsagn. Der sendes i dag ikke tv for de voksne over 50, jeg har i hvert fald ikke opdaget hvad det skulle være?

”Alle danskere skal have glæde af det, vi kommer med. Vi kan ikke læne os tilbage i sofaen og vente på, at de unge bliver så voksne, at de ser TV Avisen. Det er et vigtigt fokus, at de unge får mulighed for at tilgå det indhold, så vi ikke ender med kun at lave kvalitetsjournalistik for dem over halvtreds.”
Jørgen Kjær Mortensen
23. JUNI 2017
Ja fuldkommen rigtigt men det
Ja fuldkommen rigtigt men det er ikke det samme at man behøver at sende det samme lorte programmer som alle de andre kanaler med reklamer sende, og heller ikke ældgamle Australske og tyske serier som man i forvejen kan se på tv Charlie, yder mere er vi nogle der gerne vil betale licens for at se reklamefri, men ak i stjæler lige sp meget af vores tid på at sender små reklamer for jer selv, det er spild af vores tid at i prøver at reklamere for jer selv når vi betaler for at slippe for reklamer.
Med andre ord i skal ikke ligne de andre i har en opgave at levere kvalitet til unge som gamle, det kan man kun gøre ved at have en fast stab der har en fast forbindelse til en sammentømret organisation og ikke en flok mere eller mindre fastansatte private sammensurium der kun er interesseret i at lave fyld der koster så lidt som muligt. Se dog at leve op til jeres forpligtelser eller dø.