search

Vi har gjorte det her sammen!

Dækningen af det amerikanske valg på de danske onlinemedier var intens. Ingen tvivl om tophistorien natten mellem tirsdag og onsdag. Kunne Obama fortsætte eller skulle Romney tage over?

Dækningen af det amerikanske valg på de danske onlinemedier var intens. Ingen tvivl om tophistorien natten mellem tirsdag og onsdag. Kunne Obama fortsætte eller skulle Romney tage over? Der var ekstra mandskab på vagt så de danske læsere kunne få stillet nysgerrigheden i både tekst, billede og grafik.

Og hvordan gik det så? Virkede det professionelt og kunne det betale sig at læse med på dansk? Eller var det smartere bare at skrive nytimes.com i sin browser og få 'the real deal'? I anledning af valget havde nytimes nemlig sænket betalingsmuren og givet fri adgang til deres formidable dækning.


Overskriften på dette blog-indlæg antyder niveauet og stammer fra dr.dk, da jeg tog på medierundtur ved 5-tiden onsdag morgen. Placeret under billedet af Obama, der omfavner sin kone: 'Obama vinder: Vi har gjorte det her sammen!'. Ups – det gik vist alligevel for stærkt. Læs også teksten i den grå boks ved siden af: 'Rørt Torsten Jansen: Kæmpe stort Obama vinder igen' …


Politiken var også klar med deres tophistorie: 'over Mitt Romney: Obama er sikker på sejr' – uforståeligt. Læg dog mærke til toppen af sitet, der er blevet udstyret med et amerikansk politiken.dk-logo. Fin grafisk detalje, men videre i det grafiske bliver jeg skuffet, når jeg klikker på 'se resultater på kort'.

 

Der er farver på et USA-kort, men vinderen er stadig 'ikke optalt' og både Obama og Romney har fået prædikatet: 'Ingen data'. Nå – jeg kan da se at 27,9% af amerikanerne har en videregående uddannelse, selv om jeg virkelig ikke forstår, hvad den slags oplysninger laver i en valgresultats-grafik.


Berlingske og Ekstra Bladet havde begge været på grafikindkøb og fik tilsyneladende opdateret deres grafik af Graphic News i London. Ekstra Bladet havde en dansk version, mens Berlingske satsede på, at deres læsere havde engelskkundskaberne i orden. Nogle minutter senere kom der en hjemmelavet grafik på b.dk, men det kunne systemet ikke rigtig håndtere og så tittede Ghita Nørby pludselig frem mellem New York og Michigan og læseren fik endnu en uprofessionel oplevelse.

Der er naturligt nok masser af USA-kort på sådan en aften – det værste var nok den interaktive 'quiz' på dr.dk, hvor man kunne 'prøve lykken' og slå Kim Bildsøe i viden om USAs stater? Og tv2 stødte ind i et klassisk problem med Alaska, der bare er alt for stort på google-maps og rent visuelt gav Romney sejren med alt det røde på kortet.

Når en valgnat er overstået, rider alle redaktioner på en adrenalinrus over at have været med. Klapper hinanden på skulderen og ønsker tillykke over veludført arbejde. God tradition og også tillykke herfra. Næste gang må der gerne være lidt mere professionalisme og lidt mindre 'Vi har gjorte det her sammen!'. 

Og så kigger vi lidt på http://elections.nytimes.com/2012/results/president i mellemtiden. 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen