»Vi er stadig søsyge fra sidst«

Stemningen er bitter blandt medarbejderne i DR efter meldingen om mulige massefyringer, siger tillidsrepræsentant. Endnu ved ingen, hvor besparelserne rammer.

Stemningen er bitter blandt medarbejderne i DR efter meldingen om mulige massefyringer, siger tillidsrepræsentant. Endnu ved ingen, hvor besparelserne rammer.

Fremtiden er usikker for medarbejderne i DR. Efter sidste uges smalle medieforlig står det klart, at de skal igennem endnu en sparerunde, og genereldirektør Kenneth Plummer har bekræftet, at fyringer er uundgåelige.

»Der er en underlig bitterhed blandt kollegerne. Vi knokler røven ud af bukserne for at lave noget, der virker, og så kommer der nogen og slår én i hovedet,« siger tillidsrepræsentant Steen Kramhøft, der til daglig arbejder i DR Markedsføring.

Det er snart en måned siden, kulturminister Per Stig Møllers plan om at tage en radiokanal og dertilhørende budget væk fra DR blev lækket i pressen. Medarbejderne har derfor haft tid til at forberede sig på slaget.

»Det er ligesom at være på et skib og få at vide, at der kommer storm om et par dage. Vi kan bare gå og vente på, det sker, og vi er stadig søsyge fra sidst,« siger Steen Kramhøft med henvisning til de tidligere sparerunder, DR allerede har været igennem.

Det er endnu uvist, hvor fyringerne vil ramme, og det betyder, at alle kan føle sig nervøse, siger Steen Kramhøft.

»Stemningen er i bedste fald afventende, og vi kan næsten ikke magte det. Bitterheden er til at tage og føle på. Nu venter vi på ledelsen. Den har lovet, at den kommer op med noget inden sommerferien. Både om forløbet og størrelsen på indgrebet,« siger han.

Selv om DR mister P2, er det ikke blandt kanalens medarbejdere, stemningen er værst, mener Steen Kramhøft, der bakkes op af tillidsrepræsentant Anne Serlev, der selv er programmedarbejder på P2.

»Vi er da bekymrede, men vi ved jo, at det ikke er os, der skal betale det alene. Det er ikke en P2-sag, men en sag for hele DR,« siger hun.

P2's indhold skal fortsat være en del af DRs Public Service-forpligtelser, og kanalens indhold skal derfor stadig produceres. Det skal bare ikke sendes på sin egen FM-kanal længere. Derfor forventes det ikke, at P2 kommer til at bære en større del af fyringerne, selv om DR altså mister kanalens driftsbudget.

»P2 og hele den klassiske musik er blevet truet og beskåret gennem rigtig mange år. Jeg vil ikke sige, at man nogensinde vænner sig til situationen, men vi er da klar til at komme med forslag til, hvordan vi får P2's indhold ud på alle mulige platforme. FM er jo ikke det eneste saliggørende nu til dags,« siger Anne Serlev.

Flere har udlagt medieforliget, som om DR kun bliver beskåret i meget lille grad. Sådan læser Steen Kramhøft ikke tallene. Han peger blandt andet på, at det stigende krav til, at DR skal udlicitere programproduktion, også kan koste arbejdspladser, selv om det ikke er en nedskæring i DRs budgetter.

0 Kommentarer