Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:28 14.12.2021 Anna Sol Jørgensen

Verdenssammenslutning fordømmer FE’s og PET’s besked til danske medier

Verdenssammenslutningen af nyhedsudgivere, World Association of News Publisheres, er chokerede over og fordømmer FE og PET’s henvendelser til danske nyhedsmediers topchefer.

”Det her er intet mindre end intimidering fra myndighederne i et forsøg på at indføre censur inden udgivelse,” siger direktør for verdenssammenslutningen Vincent Peyregne i en pressemeddelelse.

Det skriver sammenslutningen i en pressemeddelelse, efter at det i går er kommet frem, at både Forsvarets Efterretningstjeneste og Politiets Efterretningstjeneste de seneste dage har henvendt sig til både JP/Politiken og Berlingske Media for at minde dem om, at det er ulovligt for medier at viderebringe eventuelle lækkede oplysninger fra tjenesterne.

Opkaldene fra de to efterretningstjenester kommer, efter at fire ansatte i efterretningstjenesterne i sidste uge blev anholdt og sigtet for at have videregivet fortrolige oplysninger. To af de anholdte blev torsdag af Københavns Byret varetægtsfængslet i et lukket retsmøde.

”Vi er dybt bekymrede over, at det brede tiltag, der truer Danmarks førende nyhedsmedier med straffesager for dækning af uspecificerede sager, svarer til en krænkelse af pressefriheden i landet og åbner døren for yderligere misbrug, hvis det ikke bliver kontrolleret,” tilføjer han.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder