Venter ny DR-formand i dag

Flere medlemmer af DRs bestyrelse forventer at få ny formand i dag. To navne nævnes konstant i rygtestrømmen. Ministerrejse taler dog imod i dag. (opdateret kl. 10:10)

Flere medlemmer af DRs bestyrelse forventer at få ny formand i dag. To navne nævnes konstant i rygtestrømmen. Ministerrejse taler dog imod i dag. (opdateret kl. 10:10)

Det er fortsat uvist, om udnævnelsen af DRs nye formand overhovedet sker i dag, men flere medlemmer af bestyrelsen siger til Journalisten.dk, at de forventer, det sker i dag.

»Vi har bestyrelsesmøde i næste uge, hvor der er lagt op til, at den ny formand skal deltage. Derfor vil det være lidt utidigt, hvis man venter til næste uge med at udnævne den ny formand,« siger et medlem.

Når udnævnelsen netop ventes at blive i dag tirsdag, så skyldes det, at regeringens ansættelsesudvalg som hovedregel altid mødes om tirsdagen i forlængelse af det ugentlige ministermøde.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen deltager dog i disse dage i Nordisk Råds 60. session i Helsinki og er altså fraværende, hvilket taler stærkt imod, at udnævnelsen skulle ske i dag.

Den fungerende formand, chefredaktør Torben Dalby Larsen, roses i øvrigt fra alle sider for sin indsats som midlertidig formand og er efterhånden kommet dybt ind i sagerne. Men om han dermed også ender med at blive udpeget, er usikkert. Selv siger han til Journalisten.dk:

»Jeg passer ufortrødent arbejdet som fungerende formand, indtil der er udnævnt en formand.«

Lytter man til rygtestrømmen, peges der igen og igen på tidligere teaterchef Michael Christiansen, men også på J. Lauritzen-direktøren Birgit Aagaard-Svendsen, der fra 2003-2006 var menigt medlem af DRs bestyrelse.

Ifølge Journalisten.dks oplysninger bliver det dog næppe Birgit Aagaard-Svendsen. Enkelte centrale personer siger direkte, at det ikke bliver hende.

Michael Christiansen anses i øvrigt som Venstres foretrukne, mens Birgit Aagaard-Svendsen i en periode blev betragtet som de Konservatives kandidat. Derfor kan der meget vel blive tale om en helt tredje person som fælles kompromis.

Torben Dalby Larsen har nu snart været midlertidig formand i fem måneder.

 

0 Kommentarer