Venstres nye medieordfører savner et medieudspil: Corona er ikke en undskyldning længere

Kim Valentin er Venstres nye medieordfører. Hans første opgave bliver at kigge på udspillet om tech-giganterne. Og så synes han, at det er spild af penge, hvis ingen lytter til Loud

Posten som Venstres medieordfører har stået ledig, siden Britt Bager stoppede i partiet i marts og i stedet blev medlem af Konservative.

Nu overtager Kim Valentin ordførerskabet. Han driver virksomheden Finanshuset i Fredensborg og har været folketingsmedlem for Venstre siden 2019.

Den nye medieordførers første opgave bliver at kigge på det udspil til en reform af ophavsretsloven, som kulturminister Joy Mogensen (S) er kommet med.

”Den viden, der bliver produceret af medierne på nettet, skal vi sætte nogle klare rammer for, så der bliver betalt for den. Ministeren er kommet med et godt bud,” siger han.

Hvad er godt ved ministerens udspil?

”Vi får ryddet op i, at mange kan gøre brug af den viden, der bliver produceret, uden at betale for det. Det er godt, at der er lagt op til, at parterne skal have lavet en aftale,” siger Kim Valentin.

Savner et medieudspil og er kritisk over for Loud

Kommer der til at være de store ændringer i Venstres mediepolitik, nu hvor du er medieordfører?

”Nej, det gør der ikke. Der, hvor man vil se en ændring, er den baggrund, jeg har. Jeg har stor erfaring fra erhvervslivet. Medievirksomheder i dag er i høj grad erhvervsvirksomheder, og det er mere spændende end nogensinde, hvad der sker på medieområdet,” siger han.

Der er mange, der lige nu debatterer Radio Loud. Har du en holdning til, hvad der skal ske i forhold til den kanal?

”Jeg synes ikke, det er godt nok, at de render rundt med de lyttertal, de gør. Det er et bevis på, at ministeren har lavet noget, der ikke var godt nok,” siger han.

Hvad skal ministeren gøre ved det?

”Det er spild af offentlige penge, hvis ingen lytter til kanalen. Det bør ministeren se på, hvordan man får rettet op på. Spørgsmålet er, om de lever op til den kontrakt, der er indgået med dem. Det kan man godt problematisere, men det er ministerens ansvar at gøre noget ved det.”

Synes du, at man skulle tage bevillingen fra Radio Loud?

”Det kan vi ikke bestemme. Men situationen er rigtig ærgerlig. Og sker der ikke noget, må vi overveje at kalde ministeren i samråd igen.”

Venstre har tidligere sagt, at der ikke skal være en større pulje af mediestøtte, og at der ikke skal føres flere penge til DR. Er det stadig jeres holdning?

”Ja, det er det. DR fik rigeligt i sidste finanslov. Men jeg har da den kritiske bemærkning, at ministeren er lige vel langmodig med udspillet til et nyt medieforlig. Der er nogle, der har ventet meget længe derude. Nu er tiden også ved at være der, hvor man ikke længere kan give corona skylden for, at vi ikke ser på det. Det er groft sagt et år siden, udspillet skulle have ligget der.”

Så må man jo håbe, at det udspil, der kommer, er meget gennemarbejdet?

”Ja, forventningerne er da i hvert fald høje.”

0 Kommentarer

Læs også

<span class=Overblik: Sådan skal tech-giganter tvinges til at betale for nyheder">

Overblik: Sådan skal techgiganter tvinges til at betale for nyheder

26. MARTS 2021
<span class=Danske Medier vandt lobbykampen: Jubler over tech-lovforslag">

Danske Medier vandt lobbykampen: Glad for tech-lovforslag

30. MARTS 2021
Joy Mogensen

Nu kommer forslaget: Joy Mogensen vil tvinge techgiganter til at betale

26. MARTS 2021