Venstrepolitikere: Spindoktorerne tager styringen

Flere folketingsmedlemmer fra Venstre mener, at ministrenes spindoktorer fylder for meget og tager magten fra de folkevalgte.

Flere folketingsmedlemmer fra Venstre mener, at ministrenes spindoktorer fylder for meget og tager magten fra de folkevalgte.

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe er godt trætte af ministrenes særlige rådgivere eller spindoktorer. Det skriver politiken.dk i dag.

»I deres iver for at støtte ministeren er det vigtigt, at spindoktorerne forstår, at det er vigtigt at have folketingsgruppen bag ministeren. I nogle tilfælde kører spindoktorerne for meget på deres egne holdninger og på at beskytte ministeren – også over for folketingsgruppen,« siger Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo til politken.dk.

Hans kritik får opbakning fra flere unavngivne venstrepolitikere, der blandt andet refererer til spindoktorerne som "en slags viceministre".

Den tidligere minister Britta Schall Holberg bryder sig heller ikke om de særlige rådgiveres roller.

»Det er et filter. Dels mellem ministeriernes ansatte, altså embedsmændene og ministeren, og det er også et filter mellem ministeren og befolkningen. Det sidste, synes jeg, er det værste. Det er ikke rimeligt i et folkestyre,« siger hun til politiken.dk.

Den nyslåede gruppeformand i Venstre og tidligere skatteminister, Kristian Jensen, afviser kritikken.

»Vi har ansat folk til at hjælpe os med at tænke politisk og til at komme med ideer og præsentere dem for politikerne. Men det ændrer ikke noget ved ansvarsfordelingen. Ansvaret for det politiske indhold ligger ved politikerne«, siger han til politiken.dk.

I seneste nummer af Fagbladet Journalisten kan du læse, hvad 25 tidligere spindoktorer laver i dag.

0 Kommentarer