Venstreorienteret medie får mediestøtte: ”Det betyder alt for os”

Det kommende netmedie solidaritet.dk fik i går besked om, at de får 1,3 mio. kr. i innovationsstøtte. ”Jeg render rundt på en lyserød sky,” siger redaktøren. Pengene skal bruges på at lønne nogle af de frivillige kræfter. De største beløb fra puljen går til Ingeniøren, avisen.dk og Danwatch

I går offentliggjorde Slots- og Kulturstyrelsen, hvilke medieprojekter der i denne runde modtager penge fra Innovationspuljen, som er en del af mediestøtten.

En af modtagerne er det kommende venstreorienterede netmedie solidaritet.dk. Bag mediet, der endnu ikke er i luften, står Foreningen Solidaritet, der i forvejen udgiver et trykt tidsskrift og driver forlag og radio. De modtager 1.335.000 kroner i støtte til at føje det nye netmedie til porteføljen.  

”Jeg har først lige set det selv, så jeg render rundt på en lyserød sky lige nu,” siger Michael Schølardt, leder af forlaget Solidaritet og kasserer i Forening Solidaritet, da Journalisten fanger ham. 

Han forklarer, at målet med netmediet er at komme bredere ud end i dag. Ifølge ham har venstrefløjen i Danmark manglet et uafhængigt og samlende medie, siden Modkraft lukkede for snart to år siden.

”Modkraft var på godt og ondt venstrefløjens samlede medie. Men de havde lige lovlig mange artikler fra det autonome miljø på Nørrebro. Almindelige menneskers almindelige problemer blev ikke omfattet med samme omhu. Og det vil vi helt klart og tydeligt rette op på,” siger Michael Schølardt. 

Størst støttebeløb til Ingeniøren 

Ud over solidaritet.dk modtager en række andre projekter mediestøtte til at udvikle allerede eksisterende medier eller etablere nye.

Det største støttebeløb går til Mediehuset Ingeniøren, der har skiftet navn til Teknologiens Mediehus. Selskabet har fået 3,45 mio. kr. til at lave nyt redaktionelt indhold, som hjælper dansk erhvervsliv, oplyser mediehuset ifølge Mediawatch i en meddelelse.

Det næststørste beløb går til avisen.dk, der modtager 3 millioner kroner til at lave et abonnementsformat om danskernes arbejdsmarked og arbejdsliv. Det fortæller Nicolai Kampmann, ansv. chefredaktør og adm. direktør for avisen.dk, til Mediawatch.

Af andre støttemodtagere kan nævnes Danwatch, der modtager 1,7 millioner kroner til at udbygge og udbrede journalistiske projekter om udviklingslande, og det kommende kulturmedie KulturMonitor, der får 1,4 millioner kroner.

Normalt et skrabet græsrodsprojekt

For solidaritet.dk betyder mediestøtten, at de får et helt anderledes startskud, end de ellers ville få.

”Det betyder alt for os. Vi går fra at tænke i et sædvanligt skrabet græsrodsprojekt, hvor vi skal pine skribenterne til at skrive gratis, og så til, at vi rent faktisk kan ansætte nogen til at gøre det. Jeg er selv folkepensionist, men alle andre aktive er jo i arbejde og laver alt muligt andet,” fortæller Michael Schølardt. 

Han fortæller, at de 1,3 millioner kroner, der gives over en treårig periode, primært skal bruges på at lønne nogle af de frivillige kræfter. Planen er, at netmediet går i luften i begyndelsen af 2019. Det kommer til at koste mellem 50 øre og 2 kroner dagligt at være medlem afhængig af ens indtægt.

I beskriver jer selv som et venstreorienteret medie. Er I et journalistisk medie, der redigeres uafhængigt?

”Ja, vi har indskrevet i vores formålsparagraf, at vi har armslængdeprincip. Det betyder, at der ikke vil være andre end foreningen, der får indflydelse på den redaktionelle linje. Men hvis 3F for eksempel kommer og vil give os en halv million, hvis vi skriver lidt mere om arbejdsmarkedsstof, så vil vi gerne det. Men de får ikke lov at bestemme historierne eller vinklen,” siger Michael Schølardt.  

2 Kommentarer

Henning Simonsen
15. DECEMBER 2018
Er i kommet i gang...? Hvor
Er i kommet i gang...? Hvor ser jeg jeres mediedøkning.
Henrik Lind Jørgensen
21. NOVEMBER 2018
Citat fra solidaritet.dk:

Citat fra solidaritet.dk:
"Langt størstedelen af de etablerede medier i Danmark tager udgangspunkt i en borgerlig samfundsforståelse. Vores udgangspunkt er derimod socialistisk. Det betyder, at vores nyhedsdækning og analyser tager udgangspunkt i de problemer, den brede befolkning oplever i deres hverdag og arbejdsliv".
Hvilke enkelte medier tager så ikke udgangspunkt i den borgerlige samfundsforståelse? Nogle forslag?
Med den analyse in mente, er der da noget fuldstændigt galt, hvis dette medie ikke får gennemslagskraft. Tillykke med bevillingen. Spændende projekt, og spændende med frivilligheden.