Venstre-top guider medlemmer igennem interview

Politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) sendte i går en mail rundt til folketingsgruppen med en manual til, hvordan man kunne svare på kritiske spørgsmål fra Berlingske.

Politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) sendte i går en mail rundt til folketingsgruppen med en manual til, hvordan man kunne svare på kritiske spørgsmål fra Berlingske.

Ellen Trane Nørby fra Venstre har haft travlt med at skrive talepapir til andre end sig selv. I går ville Berlingske lave en rundringning til forskellige medlemmer af Venstres Folketingsgruppe for at få kommentarer til, hvorfor det ikke var lykkedes blå blok at indhente de røde i valgkampens første uge. Men den politiske ordfører kom Berlingske i forkøbet og sendte en mail rundt til Folketingsgruppen med fem konkrete svar, man kunne give.

Det skriver Berlingske.

I mailen skriver hun, at »hvis jeg bliver spurgt, vil jeg svare at…« Ellen Trane Nørby forventede blandt andet, at Berlingske ville spørge til, om Venstre har været synligt nok i valgkampen. Hun foreslår, at man kan svare sådan her:

»Ift synlighed, så ved jeg, at alle Venstres kandidater knokler 24 timer i døgnet – over hele landet! Det samme gør vores organisationsfolk, frivillige mm.« skriver hun i sin mail.

Ellen Trane Nørby mener ikke, hun har lavet en svarmanual.

»Der står bare, hvad jeg vil svare, hvis jeg bliver spurgt. Der er drøn på i en valgkamp, og alle kan ikke holde styr på alle dagsordener. Derfor efterspørger mange at få informationer,« siger den politiske ordfører til Berlingske.

Hun fortæller videre, at mailen skal dæmme op for misforståelser og egentlig bare er tænkt som kommunikation til folketingsgruppen.

»Vi har en god intern kommunikation, og når vi skal udtale os på baggrund af, hvad andre medlemmer har sagt, så ringer vi til dem. Det er jo ikke første gang, at det, som bliver videregivet i medierne, ikke altid svarer til det, folk har sagt. Jeg foretrækker at høre ting fra hestens egen mund.«

1 Kommentar

Nis Peder Kolby
6. SEPTEMBER 2011
Re: Venstre-top guider medlemmer igennem interview

Jeg forstår ikke helt agendaen for denne artikel - eller Berlingskes for den sags skyld. Der er vel ikke noget odiøst i, at Venstre (og alle andre partier, organisationer, etc.) forsøger at ensrette deres kommunikation for at undgå for meget fnidder. Der må blive lavet et hav af talepapirer hver dag. Nu kommer mailen fra den politiske ordfører, men den kunne sikkert lige så godt være kommet fra Venstres presseafdeling.

Ellen Trane Nørby kunne selvfølgelig i endnu højere grad have stået fast på, at der er områder, de er enige (eller blevet enige om at være enige) på, og derfor vil de også gerne hjælpe hinanden til at holde fast i det eksternt. Men igen... det er jo ikke overraskende.

 Berlingskes artikel er vel lidt klassisk "research for åben mikrofon". De prøvede at få V'erne til at fremstå splittede, men den dagsorden lykkedes ikke. Så fortæller de i stedet læserne om, hvad de har gjort for at "presse politikerne til deres yderste". Det virker unødvendigt. Gode artikler leverer varen uden at blive godtgjort.

 Fortsat god valgdækning

Nis Peder