Venstre stopper kampagne med stjålne billeder

Hele to gange har Venstre brugt billeder til kampagne mod S og SF, uden at billedernes ophavsmand blev informeret eller betalt. Nu skifter Venstre billederne ud med sorte silhuetter.

Hele to gange har Venstre brugt billeder til kampagne mod S og SF, uden at billedernes ophavsmand blev informeret eller betalt. Nu skifter Venstre billederne ud med sorte silhuetter.

Efter en halv mediepelikan, hvor partiet Venstre har fået både kommentatorer, formanden for Pressefotograferne og formanden for Dansk Journalistforbund på nakken, vælger partiet nu helt at droppe brugen af billeder til sin kampagne "Bag Facaden". Det skriver Politiken i dag.

Skærmydslen startede, da fotografen Lars Svankjær opdagede, at Venstre brugte hans billede af de to smilende partiledere til kampagnen "Bag Facaden". Kampagnen opfordrer S og SF til at komme ud af busken og forklare sin økonomiske politik. Fotografen henvendte sig til Venstre gennem sin advokat, og det gav pote – billederne blev skiftet ud. Men endnu en gang havde Venstre glemt at indhente tilladelse, og fotografen til de nye billeder, Thomas Andersen, klagede også over, at hans ophavsret blev krænket.

Balladen har betydet, at billederne i kampagnen er blevet skiftet ud med to sorte silhuetter. Men kampen om billederne stopper ikke her. Begge fotografer fortæller til flere medier, at de vil overveje en erstatningssag mod Venstre. Lars Werge, næstformand i Dansk Journalistforbund, fortæller til Ekstra Bladet i dag, at et billede, der uden fotografens accept er bragt i en landsdækkende kampagne, kan koste omkring 30.000 i erstatning til fotografen.

Politisk kommentator Michael Kristiansen mener dog, at balladen omkring Venstres kampagne måske ikke er entydig negativ for partiet.

»Det er en negativ kampagne, og negative kampagner lever af at få opmærksomhed. Der har været mere opmærksomhed om oppositionens politik på én dag, end der har været i halvandet år,« siger han til Politiken.

0 Kommentarer