Vendetta mod Jyllands-Posten?

I 2007 blev jeg af en David Turner interviewet til Weekendavisen om mine oversættelser af Moby Dick-forfatteren Herman Melville. Vi talte i sagens natur ikke om Jyllands-Posten, men David Turner tilføjede uvist hvorfor nogle bemærkninger om, at jeg havde latterliggjort mine JP-kolleger i en roman, og at de derfor nærede uvilje imod mig.

Jeg fjernede hans tåbeligheder og fortalte ham, at jeg tværtimod havde været journalistisk tillidsmand. Modvilligt accepterede han min indsigelse, og det korrigerede interview stod i Weekendavisen 5. okt. 2007.

Jeg havde dengang kun et skuldertræk til overs for David Turners besynderlige adfærd, men nu fremturer han minsandten med sine verbale spasmer, for i efteråret 2013 udsendte jeg erindringsbogen ’Nu er der vel ikke mere?’, og da det trak ud med en anmeldelse i JP, mailede jeg til David Turner, som i mellemtiden var blevet bogredaktør på Jyllands-Posten, og spurgte, om bogen ikke skulle anmeldes i JP.

På Facebook reagerede han med den påstand, at jeg ”i al evighed … havde drevet vendetta mod Jyllands-Posten,” og da den sagesløse redaktør af Det danske Bogmarked i høflige vendinger forsvarede min erindringsbog, fik også han et hånligt svar.

David Turners sælsomme raseri blev 7. dec. refereret i Politiken/Bøger: ”Flemming Chr. Nielsen, der var en profileret medarbejder og lederskribent på JP i en årrække, har indimellem forholdt sig kritisk over for avisens linje i de senere år, og det har fået litteraturredaktør David Turner til at beskylde forfatteren for at drive vendetta mod avisen. Intet mindre. Det er ikke blot absurd, men også en tankevækkende ’begrundelse’ for at sky bogen. Flemming Chr. Nielsen betragtes med andre ord som kætter, og derfor vil den store ytringsfrihedsavis ikke lægge spalteplads til at omtale bogen med ét ord.”

Jeg kvier mig ved at tro, at vendettaen kan ligge i erindringsbogens hyldest til humanismen og frisindet hos JP-koryfæer som Jens Kruuse og Jørgen Schleimann? Men hvorfra kommer så David Turners horrible paranoia? Den er hinsides al fornuft, og da han og hans chefredaktør reagerer på min forespørgsel med kejseren af Kinesiens tavshed, nødsages jeg til her at bede om dokumentation for vendetta-påfundet.

– Flemming Chr. Nielsen, journalist, forfatter

David Turner har ikke ønsket at kommentere læserbrevet. Med venlig hilsen redaktionen.

0 Kommentarer