Velkommen til Yemen: Dårlig løn og livsfare

Mangel på strøm og papir, dårlig løn og livsfare. Det er hårdt at være journalist i det lukkede Yemen, viser ny rapport fra dansk-baserede IMS.

Mangel på strøm og papir, dårlig løn og livsfare. Det er hårdt at være journalist i det lukkede Yemen, viser ny rapport fra dansk-baserede IMS.

Den dansk-baserede pressefrihedsorganisation International Media Support har netop udgivet en ny rapport, efter organisationen har besøgt Yemen.

Rapporten kaster et blik på mediernes situation, der tilsyneladende er kritisk og farlig efter et år med politisk ustabilitet og kampe.

Ifølge IMS melder flere kilder, at en række journalister på uafhængige medier er blevet myrdet eller hårdt såret, og fra februar til december sidste år er der sket op mod 600 overgreb på journalister.

Flere medier lider under mangel på basale ressourcer som strøm og papir, flere hjemmesider er blevet lukket, og uafhængige aviser plages af daglige besøg, hvor deres udstyr bliver konfiskeret. 

Derudover betyder konflikten i Yemen, at mange medier dropper den uafhængige tone og i stedet vælger side og skriver meget følelsesladede artikler.

Samtidig er det svært for udenlandske journalister at komme ind i landet og rapportere om vilkårene. 

Som om det ikke var galt nok, melder IMS også om dårlige arbejdsvilkår og meget lave lønninger til dem, der måtte vælge at lave journalistik trods de store risici. 

Du kan læse rapporten 'Media in Turmoil' her.

0 Kommentarer