search

Velkommen til 24syv

I nat fik Danmark med Radio24syv en ny public service station, der har fået opgaven for alvor at skabe konkurrence på radioområdet.

I nat fik Danmark med Radio24syv en ny public service station, der har fået opgaven for alvor at skabe konkurrence på radioområdet. DJ byder den nye station velkommen som et nyt bidrag til viften af mangfoldighed i det danske medielandskab.
Som altid, når en ny arbejdsplads har været undervejs, og medarbejderne har knoklet med en misundelsesværdig pionerånd, har det været en affyringsrampe med en enorm energiladning, hvilket bestemt også kunne høres.
Det er en radiostation, hvor både medarbejdere og ledelse lægger op til et niveau, der skal bringe fornyelse ind i radioen. Det bliver spændende at høre, om kanalen kan være med til at bringe radiomediet ind i fremtiden.
Jeg havde fornøjelsen af at være med, da 24syv i nat gik i luften. Konstellationen mellem Berlingske Media og People Group har ifølge programplanerne et stort fokus på nyheder og aktualitet, hvilket også har været en del af formålet med udbuddet af kanalen. I den bedste af alle verdener bliver det sådan, at Radio 24/7 kan komplimentere DR's kanaler, og samtidig give konkurrence til fordel for udviklingen i radiomediet på begge public service platforme.

Erfaringen viser, at det er en vanskelig opgave at få en ny landsdækkende public service radiokanal op at flyve. Sky Radio og TV2 Radio knækkede nakken, fordi det beskedne kommercielle marked kombineret med krav og sendeafgifter ikke være bæredygtigt.
Den situation kommer 24syv ikke ud i, for det er en ren licensbetalt radio, som borgerne i Danmark kan med rette have høje forventninger til. Også at 24syv vil give lytterne, noget de ikke får andre steder.
Næste skridt må være, at også 24syv hurtigst muligt står klar med en digital løsning, så lytterne kan høre kanalens programmer uafhængigt af tid og platform, altså også gennem podcasts, netradio og mobile enheder.

Flow-radioen, som vi kender den, er under pres, for også radiolytning rykker mod on demand, så vi som mediebrugere kan passe medieforbruget ind i vores hverdag. Jeg håber, den nye radio også her vil medvirke til, at radiomediet generelt set får en central placering i mediebilledet ved netop at leve op til lytternes krav.
Der har været skrevet og ment meget om den nye radiostation op til åbningen, men nu skal Radio24syv gøre sig fri af dette og skabe sin egen identitet. Det bliver spændende at følge.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen