search

Velkommen i B.T.s glashus

Hvordan var det lige med Morten Messerschmidt, der måtte den store tur på forsiden, mens B.T. måtte en tur i retten for at hænge DF-politikeren ud for at heile i Tivoli?

Hvordan var det lige med Morten Messerschmidt, der måtte den store tur på forsiden, mens B.T. måtte en tur i retten for at hænge DF-politikeren ud for at heile i Tivoli? Sådan en halvsort avis, der sviner en politisk endnu sortere coming man på højrefløjen til på løssalgets markedsplads, er vel et gangbart eksempel på typisk tabloid.

Men når man nu på juridisk tyndt grundlag hænger en politiker ud for en noget nær fascistoid forseelse i fuld offentlighed, var det måske en ide at få kosten i gang foran egen hovedindgang eller stenene tilbage i lommen, så de ikke smadrer alle ruderne i glashuset.

Prøv lige at tjekke Sporten.dk’s såkaldte alternative og rumænske sportsekspert eller satiriske frontfigur, der kæmper en brav kamp i forsøget på at sparke webtv ud over rampen. Laszlos Videoblok er sponsoreret og nyskabende sportsunderholdning fra Ølfabrikken, som Sporten.dk eller Berlingske Medier lægger portal til.

Efter måneders markedsføring er fredagens bud på en videoblog blot den tredje i rækken. De to foregående var ikke særligt sjove, om end det i den genre er temmelig vanskeligt at anlægge en objektiv målestok, og der er da sikkert en del, der småsmiler undervejs. Fonetikken og en del af sprogbrugen fænger, men indholdsmæssigt alt for lidt at komme efter.

Igen, tjek lige den seneste, og så er vi tilbage ved fejekosten for egen dør. Laszlo har taget opstilling foran DBU’s hovedkvarter i Brøndby i jagten på en ny landstræner. Oplagt emnevalg, såmænd. Han har tre papirprint med under armen som sine alternative bud til posten. Så langt så sjovt.

Første bud, som Laszlo holder op foran kameraet: Nicolae Ceausescu. Tidligere rumænsk diktator med tusindvis af henrettelser af uskyldige rumænere på samvittigheden. Tåler velsagtens sammenligning med Hitler.

Andet bud: Jønke. Midt i en bandekrigstid, dundertorden i B.T. og Berlingske om udviklingen på Nørrebro, er associationen til rockerkongen ikke ligefrem en smilebåndstrækker.

Tredje bud: Josef Fritzl. Østrigsk far, der holdt sin datter indespærret i kælderen til sit hus i 24 år, misbrugte hende seksuelt og sammen fik de syv børn. Som Laszlo begrunder Fritzl:

”Disciplinens fader. Hvis han var landstræner, ville de ikke turde andet end at spille godt. Hvis du ikke spiller godt Jon Dahl, bliver du buret inde i min kælder…”

Altså, jeg kunne da sagtens se B.T.s forside for mig, hvis et andet medie eller offentlig person forsøgte sig med god underholdning på førnævnte bekostning. Kan da godt være, den holder i byretten, om end jeg næsten tvivler. Men holder den i B.T. eller Sporten.dk’s efterkritik, hvis man lige for en stund spoler tilbage til Morten Messerschmidt?

Jeg er til satire, også den perfide og grænseoverskridende slags. Jeg er ikke til usmagelig, underlødig eller for den sags skyld fascistoid humor…

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen