Vejle-redaktør: »Rønnebærrene er sure«

Redaktør på Vejle Amts Folkeblad er misundelig over, at hans avis ikke blev nomineret til Cavlingprisen. »Men det er altså også, fordi jeg havde tænkt, at vi havde en fair chance,« siger Mogens G. Madsen.

Tre gange var Vejle Amts Folkeblad i år foreslået til at vinde en Cavlingpris. I to tilfælde sammen med JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende. Men ikke en eneste nominering blev det til.

I går offentliggjorde Cavlingkomiteen de fem nominerede, og her var Vejle Amts Folkeblad ikke med.

Det ærgrer Mogens G. Madsen, redaktør på Vejle Amts Folkeblad.

Han er misundelig, indrømmer han.

»Det er da ud fra en misundelighed på Vejle Amts Folkeblad. Rønnebærrene er sure. Men det er altså også, fordi jeg havde tænkt, at vi havde en fair chance,« siger Mogens G. Madsen.

Et signal til provinsen

Vejle Amts Folkeblad blev foreslået tre gange til prisen for journalist Jesper Sørensens artikler om Carl Holst, avisens Carl Holst-dækning sammen med JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende og avisens afsløring af misbrug af midler på Vejle Havn.

Mogens G. Madsen mener, komitéen burde have sendt et signal om, at man værdsætter, at regionale mediearbejdspladser laver kvalitetsjournalistik.
»Det ville også være et signal til medarbejdere og ledelserne om, at det bliver bemærket, hvis man afsætter ressourcer og mandetimer. Netop i år havde man for en gangs skyld et projekt på en arbejdsplads, der normalt ikke er i spil i Cavling-sammenhæng,« siger han.

Valgkamp og eftervederlag

Vejle Amts Folkeblads Jesper Sørensen afslørede som den første, at Carl Holst modtog eftervederlag for posten som regionrådsformand samtidig med, at han fik ministerløn. Og avisen bragte sammen med JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende også den første artikel om, at Carl Holst havde brugt en af regionens medarbejdere til at føre valgkamp for sig. Noget, som i dag bliver undersøgt af politiet.

Men I var jo ikke alene på Carl Holst-sagen. Den blev jo også taget op af andre?

»Jo, det kan man godt sige. Men hvis vi ikke havde leveret skytset, kunne for eksempel TV 2 News ikke have taget den op.«

Nogle mener, det er forkert, at Flemming Rose ikke er nomineret. Andre beklager, at der ikke er erhvervsjournalister i slutfeltet. Er det ikke bare vilkårene, at nogle må sorteres fra?

»Jeg synes, det er logisk, at man har en debat, når der kommer nomineringer.«

De store belønner hinanden

Mogens G. Madsen forklarer, at de fem nomineringer afspejler, at det er de store medier, der giver hinanden priser. I komitéen sidder blandt andre folk fra DR og TV 2.

»Jeg syntes blot, at man skulle havde sendt et signal om, at andre arbejdspladser end DR, TV 2, Politiken og Berlingske kan levere gennemarbejdet, kritisk journalistik.«

Han siger, at afdækning af Carl Holst-sagen ikke bare førte til, at Carl Holst trak sig som forsvarsminister, men også at der for eksempel er blevet rejst en debat om reglerne for eftervederlag og brug af embedsmænd i forbindelse med valgkampe.

Cavlingkomitéen svarer normalt ikke på kritik af nomineringer. Formand for komitéen Kirsten Pilgaard har ikke reageret på Journalistens henvendelse.

1 Kommentar

Niels Idskov
16. DECEMBER 2015
Jeg synes, at man skulle tage
Jeg synes, at man skulle tage og finde ud af, hvad ordet misundelig betyder, nemlig at man ikke kan være misundelig på sig selv og sine egne....