Vejle-avis stopper serie om vampyrer efter trusler

Lokalavisen Vejle dropper anden del af serien om de to lokale ”vampyrer” Cameron og Isabel. Vampyrparret har fået trusler og kastet hvidløgsolie på deres lejlighed. Samtidig har den ene erkendt at have løjet om sit køn, fortæller redaktør Jeppe Rafn  

"Hvordan kan en avis tro på sådanne personer uden selv at forske lidt i deres baggrundshistorie? Når det nu ifølge folk, der kender dem, viser sig, at det ikke er deres rigtige navne, køn?? Det får avisen til at virke utroværdig og naiv."

Sådan skriver en læser på Lokalavisen Vejles hjemmeside. Lokalavisen er blevet citeret vidt og bredt i de danske medier efter historien om et ungt par, der angiveligt er vampyrer. En historie, som Journalisten også beskrev i sidste uge.

I den første artikel fortæller den mandlige vampyr Cameron Frost blandt andet, hvordan han drikker blod og ikke kan tåle sollys. I den næste artikel skulle hans kæreste Isabel stå frem og fortælle om sine oplevelser som vampyr.

Truet med "en pæl gennem hjertet"

Men Lokalavisen Vejle har droppet opfølgeren. Det sker ifølge redaktøren af to årsager: Dels er de to kilders troværdighed blevet draget i tvivl, dels har de været udsat for trusler og chikane.

»Den primære årsag er, at de har fået trusler på Facebook og andre steder på nettet. På dagens.dk har flere læsere skrevet ting som, at de "skal have en pæl gennem hjertet" og den slags. Der er også blevet kastet hvidløgsolie på deres lejlighed, og nogen har lagt hvidløg foran døren. Det er selvfølgelig ikke rart for dem,« siger redaktør Jeppe Rafn.

Parret har selv bedt om, at opfølgeren ikke blev bragt.

»Vi tager vores kilder alvorligt. Vi ved jo godt, at folk kan finde på at skrive alt muligt på nettet, men det er ubehageligt for sådan to unge mennesker. Derfor har vi valgt at vægte hensynet til dem og deres sikkerhed højest,« siger han.

Cameron talte usandt om sit køn

Men ud over truslerne har Lokalavisen Vejles læsere også peget på, at Cameron Frost ikke har talt helt sandt over for avisen. Flere læsere skriver i kommentarer, at Cameron Frost i virkeligheden er en pige, der hedder Anna, som bl.a. tidligere har fortalt, at hun var en ninja på flugt.

Jeppe Rafn reagerede ved at kontakte Cameron Frost og spørge til kritikken. Det endte med, at Cameron Frost indrømmede biologisk at være født som en pige.

»Det er klart, at det svækker troværdigheden i historien. Han fortæller en historie, som mange har svært ved at tro på, og så er det ikke godt, at han ikke taler sandt og fortæller, at han er født som en pige, men ikke har det godt med sit køn. Men jeg synes ikke, det svækker vampyr-historien, for det afhænger jo ikke af hans køn. Den historie er stadig meget troværdig,« siger Jeppe Rafn.

Han understreger, at redaktionen spurgte Cameron Frost flere gange, da den angivelige vampyr mødte op på redaktionen.

»Vi spurgte ham flere gange, om han var en pige, fordi han lignede en pige. Det sagde han, at han ikke var. Så tror vi altså på, hvad folk siger.«

Redaktør undrer sig over hype 

Jeppe Rafn tilføjer, at Cameron Frost har forklaret, at de tidligere historier om ninjaer og pirater ligger mange år tilbage.

»Det er noget, der hører til i barndommen. Men samlet set er det selvfølgelig også med til at påvirke troværdigheden.«

Derfor har de nye oplysninger, som læserne er kommet med, også været medvirkende i beslutningen om at droppe opfølgeren om Cameron Frosts kæreste, Isabel.

Jeppe Rafn er blevet overrasket over den enorme opmærksomhed, historien har fået. Avisen er blevet kontaktet af en række store medier, der ville i kontakt med Cameron og Isabel. Men det unge par har ikke ønsket at komme mere i medierne.

»Vi er både blevet kontaktet af medier, der ville fortælle sensationshistorien, men også for eksempel 'Klubværelset' på P1 og Michael Jeppesen, som gerne ville lave noget om ungdomskultur. Jeg synes, at vi har været med til at sætte fokus på noget vigtigt: Nogle unge mennesker, der lever livet lidt anderledes.«

»Jeg undrer mig over al den hype. Jeg synes virkelig ikke, at det, at de suger noget blod fra hinanden, er mere mærkeligt end at tro på spøgelser eller gå i swingerklub,« tilføjer Jeppe Rafn.​

5 Kommentarer

Camilla Jeppesen
2. SEPTEMBER 2014
Nu har jeg kendt isabell/
Nu har jeg kendt isabell/ sabine længe i cirka 5-6 år og ved at hun af alle personer er god til at lyve men jeg vidste ikke at hun kunne finde på at finde en nu kæreste der er lige så god til det som hun er, det er helt okay at være transkønnet men jeg acceptere ikke løgnere og det er hvad cameron/anna har gjort!

jeg kan ikke forstå at folk vil gå så langt for at få opmærksomhed! det er bare for dumt!
tina rebsdorf
28. AUGUST 2014
DET ER JO TRANSFORBI!
DET ER JO TRANSFORBI!
Rasmus Lund Albrechtsen
28. AUGUST 2014
Uanset om det så er en trans,
Uanset om det så er en trans, en vampyr, en ninja eller whatever.
Så det fandme skræmmende (og virkelig trist) at vi som samfund begynder at blive så lukket om "hvem" og "hvad" der er ok.
Lad dog folk være hvad de har lyst til, så længe de ikke skader andre.

Syntes mere det der med hvidløg, pæle igennem hjertet osv.
Det minder mest af alt om intolerance, middelalderligt vid og ja. Alm dumhed..

Al min støtte til Cameron Frost
Isteddu Cuccu
28. AUGUST 2014
Transfobi. Øv :(
Transfobi. Øv :(
Mads Kolby
28. AUGUST 2014
Hvor er vi henne som samfund,
Hvor er vi henne som samfund, når man ikke længere kan stole på en transseksuel vampyr med en tvivlsom ninjafortid?

Flere