Vejle Amts Folkeblad ser fremad

Efter Arne Mariagers farvel til Vejle Amts Folkeblad er to journalister blevet fyret. Medarbejderne er klar til at lægge fortiden på hylden og komme videre.

Efter Arne Mariagers farvel til Vejle Amts Folkeblad er to journalister blevet fyret. Medarbejderne er klar til at lægge fortiden på hylden og komme videre.

Humøret fik et dyk, efter to medarbejdere blev fyret på Vejle Amts Folkeblad. Alligevel fortæller tillidsrepræsentant Mie Sparre, at stemningen er forandret til det positive efter Arne Mariagers afgang.

»Der er et spirende håb for, at avisen kan blive mere fremadrettet. Medarbejderne var modløse og triste på grund af Arne Mariager. Han havde mange gode egenskaber, men han havde også mange dårlige. Blandt andet at han bagtalte folk og var hadsk og dumsmart, når han udtalte sig,« fortæller tillidsrepræsentant Mie Sparre. Ifølge hende er medarbejderne trætte af at tale om Arne Mariager, og de vil meget hellere fokusere på at komme videre.

På Vejle Amts Folkeblad og på Fredericia Dagblad er tre stillinger ikke blevet genbesat, og to journalister er blevet fyret på Vejleredaktionen.

»Det blev vi desværre nødt til, at få budgette i 2008 til at passe nogenlunde. Nu har vi et underskud, som bestyrelsen vil acceptere, Medarbejderne er også indstillede på, at den kommende tid nok ikke bliver en tur på første klasse,« siger Mie Sparre. For at spare yderligere bliver nogle af lokalredaktionerne samlet i Vejle, og samtidig er Arne Mariagers planer om at opsige medarbejderne for at genansætte dem i nye stillinger er faldet fuldstændig til jorden.

»Vi har dog besluttet at have en nyheds- og erhvervsredaktion på tværs af de to aviser, hvilket er den spæde begyndelse på et øget samarbejde,« forklarer Mie Sparre.

Som Journalisten.dk tidligere har skrevet, skifter Arne Mariager til journalist på Politiken.

0 Kommentarer