Vejle Amts Folkeblad håber på aftale med medarbejderne

Efter gårsdagens strejke er journalisterne på Vejle Amts Folkeblad nu tilbage i deres virke. »Vi sendte et signal, de ikke kan overhøre,« lyder det fra en ansat. Forhandlingerne om besparelser fortsætter, men det er uvist, om man kan blive enige. 

Efter gårsdagens strejke er journalisterne på Vejle Amts Folkeblad nu tilbage i deres virke. »Vi sendte et signal, de ikke kan overhøre,« lyder det fra en ansat. Forhandlingerne om besparelser fortsætter, men det er uvist, om man kan blive enige. 

Medarbejderne på Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad valgte i dag at genoptage arbejdet. De ansatte føler sig sikre på, at gårsdagens strejke vil få ledelsen på bedre tanker.

»Jeg er overbevist om, at der er udsigt til, at det vil hjælpe,« siger en medarbejder på avisen, mens en anden forventer, at ledelsen nu indgår reelle forhandlinger.

»Det var en rimelig bastant udmelding, der kom ovenfra i går. Og da det er vigtigt, at vi ikke fastlåse dem i en forkert position, så må vi høre, hvad de reelt vil. Derfor er det godt, at vi nu kommer i gang med forhandlingerne,« lyder det.

Gårsdagens strejke var en umiddelbar reaktion på, at ledelsen på Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad opsagde den eksisterende husaftale og videresalgsaftale, samtidig med at man lancerede en spareplan, hvor otte ud af 42 journalister skal væk.

Adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør Alex Pedersen tilkendegav allerede i går over for Journalisten.dk, at han ikke kunne se logikken i arbejdsnedlæggelsen. Han sagde samtidig, at han ønskede reelle forhandlinger om spareplanen og dens udmøntning.

»I min verden handler ordet forhandling om at sætte sig rundt om bordet. Det er dét, vi har 14 dage til. Derfor har jeg svært ved at forstå, hvorfor man går hjem.«

I dag føler medarbejderne, at arbejdsnedlæggelsen har haft sin effekt. Og de understreger, at hvis der ikke kommer betydelige indrømmelser, så er de parate til at bruge strejke-våbenet igen.

»Nu ved de i hvert fald, at vi kan blive hysteriske nok til at gå vores vej. Og det kan vi også igen, hvis det bliver nødvendigt,« siger en ansat. 

Journalisten.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra tillidsrepræsentant Mie Sparre.

Tillidsfolkene forhandler med ledelsen i 14 dage og har lovet medarbejderne at rapportere tilbage, hver eneste gang der er udsigt til en væsentlig ændring.

Sparerunden på Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad er den anden fyringsrunde i løbet af kort tid. Senest i efteråret, hvor to medarbejdere blev fyret. Efterfølgende valgte daværende chefredaktør Arne Mariager at forlade avisen på grund af et mistillidsvotum.

0 Kommentarer