Vejle Amts Folkeblad gør MUS til en skovtur

På VAF's Centralredaktion tager chefen sine medarbejdere ud til sin gamle løberute i Munkebjerg Skov, når der skal holdes udviklingssamtaler.

På VAF's Centralredaktion tager chefen sine medarbejdere ud til sin gamle løberute i Munkebjerg Skov, når der skal holdes udviklingssamtaler.

Vejret har været med redaktionschef Morten Guldberg i disse dage, hvor han afprøver en ny ide: MU-samtaler i det grønne. Samtalen forlægges helt enkelt til en vandrerute i Munkebjerg Skov i stedet for et kontor på redaktionen.

»Vores redaktionschef har lagt en rute, der stort set svarer til en time. Så henter han os på parkeringspladsen og kører os ned til bøgeskoven ved Munkebjerg, og så taler vi sammen, mens vi går,« fortæller Mie Sparre, redaktionssekretær og TR på Vejle Amts Folkeblad.

Hun har netop været ude på 'MUS-turen', og hun meget positiv over for initiativet.

»Det er, som om samtalen glider lettere i fri natur. Det kan godt blive lidt stift at sidde over for hinanden ved et skrivebord, men i skoven er der lidt højere til loftet. Jeg kan også forstå på mine kolleger, at det virker befordrende på samtalen. Og så er det jo bare dejligt at komme ud i luften,« siger Mie Sparre.

Morten Guldberg er ivrig motionist, og han kom selv på ideen med at holde MU-samtaler i skoven.

»Nu er det 3. år, hvor jeg skal have samtalerne, som jeg har 33 af. Det kører jo bare på efter skemaer og skabeloner, og på et tidspunkt er det, som om man bare går død i formen. Men så tænkte jeg på turen i Munkebjerg Skov, som faktisk er min gamle løberute, som jeg nogle gange tog i frokostpausen, da jeg selv var skrivende journalist,« fortæller Morten Guldberg.

Han føler ligesom medarbejderne, at samtalerne er blevet både nemmere og behageligere.

»Man snakker ligesom bedre, når man ikke skal sidde og forholde sig til en masse papirer. Og så er det måske også nemmere at sige nogle ting, når man ikke sidder og kigger hinanden direkte i øjnene, men bare går sammen. Ruten er som regel helt øde, så der er lige så meget fred og ro, som hvis man havde siddet på et kontor. Eneste minus er, at jeg har undervurderet, hvor træt man bliver af at gå 18 kilometer hver dag,« siger Guldberg, der dagligt afholder 4 samtaler a' 4,5 kilometer.

Både han og Mie Sparre håber, at der kan komme flere ideer lejligheder til at inddrage frisk luft og fysisk aktivitet i arbejdsdagen.

0 Kommentarer