Varmeste år nogensinde får kølig dækning i medierne

Amerikansk undersøgelse sender klimadækning til tælling: Medier ignorerer klimaforandringer og er skævvredne i kildevalg

Amerikansk undersøgelse sender klimadækning til tælling: Medier ignorerer klimaforandringer og er skævvredne i kildevalg

Amerikanske søndagsprogrammer talte på intet tidspunkt i 2012 med demokratiske politikere om klimaforandringer. Langt de fleste politikere, der kom til orde i debatten, var republikanere. Blandt andet Rick Santorum, der uimodsagt på ABC i forrige uge fastslog, at global opvarmning er "junk-videnskab".

Det fremgår af en undersøgelse, som den venstreorienterede, mediekritiske organisation Media Matters for USA har foretaget.

Mere end halvdelen af indslagene om klimaforandringer i søndagsprogrammerne var interviews med republikanere, der kritiserede indsatsen mod klimaforandringerne.

Også den almindelige nyhedsdækning er skævvreden, dog ikke i samme omfang. De daglige nyhedsprogrammer citerer 60 procent republikanere, 40 procent demokrater.

2012 er blevet opmålt til at være det varmeste år nogensinde i USA's historie.

Der er også målt dramatisk afsmeltning i det arktiske hav og på Grønland.

Media Matters har undersøgt dækningen af klimaforandringer på ABC, CBS, NBC og FOX.

Generelt er dækningen lav. Media Matters konkluderer tillige, at forskere og eksperter er blevet fravalgt til fordel for politikere, der forholder sig kritisk til spørgsmålet.

Herhjemme viser en optælling i danske medier, at klimaforandringer blev omtalt 15.416 gange i danske medier i 2012. Til sammenligning blev tv-programmet X-Factor omtalt 117.775 gange.

0 Kommentarer