Var kun en enkelt stemme fra arbejdsnedlæggelse

Berlingske Medias nye fyringsrunde vækker vrede og frustration. Ved et møde tirsdag var medarbejderne på Midtjyske Medier kun en enkelt stemme fra at nedlægge arbejdet

Berlingske Medias nye fyringsrunde vækker vrede og frustration. Ved et møde tirsdag var medarbejderne på Midtjyske Medier kun en enkelt stemme fra at nedlægge arbejdet Der er et særdeles anspændt forhold mellem de redaktionelle medarbejdere og ledelsen på Berlingske Medias midtjyske aviser.

Stemningen er præget af vrede og frustration over den nye fyringsrunde, der kommer lige i kølvandet på den seneste for blot et halvt år siden.

Det er ledelsens udmelding, at der – blot et halvt år efter den seneste fyringsrunde – nu skal fyres seks medarbejdere i Midtjyske Medier.

Blandt de kilder, journalisten.dk har talt med, bliver det nævnt, at den nye fyringsrunde kommer for at »trimme butikken inden et frasalg«.

Torsdag er der igen forhandlinger og møder. Hvis ikke ledelsen giver tillidsfolkene noget med tilbage, kan det sagtens ende med arbejdsnedlæggelse.

Tillidsfolkene skal forhandle med chefredaktør Dorthe Carlsen torsdag klokken 10. Klokken 13 er der stormøde blandt medarbejderne.

»Jeg håber, at de forhandlinger kan føre til, at vi kan gå tilbage til det faglige møde med et resultat, vi kan arbejde videre på,« siger fællestillidsmand Per Schultz-Knudsen til journalisten.dk.

Et af stridspunkterne mellem de redaktionelle medarbejdere og ledelsen er, at freelancerne ikke er omfattet af spareplanerne.

»Vi ser jo signaler fra alle niveauer af ledelsen, at det er outsourcing, man ønsker. Det er et klart ønske fra ledelsens side, at man ønsker en større andel af variable omkostninger og en mindre andel af faste omkostninger. For eksempel har man i Viborg outsourcet dækningen af Bjerringbro. Det stof bliver nu leveret af Ugeavisen i Bjerringbro i stedet for af fastansatte medarbejdere,« siger fællestillidsmand Per Schultz-Knudsen.

0 Kommentarer