Valget kom bag på Fyens Stiftstidende

Fyens Stiftstidende har i dag fredag finpudset en masterplan for avisens valgdækning. Det bliver den mest massive valgdækning, avisen nogensinde har haft, lover redaktionschef Jan Kristensen.

Fyens Stiftstidende har i dag fredag finpudset en masterplan for avisens valgdækning. Det bliver den mest massive valgdækning, avisen nogensinde har haft, lover redaktionschef Jan Kristensen.

I alt 15-16 rapportere bliver sat ind på valgdækningen. Fem-seks af dem kommer fra en temaredaktion, som har til opgave fra på tirsdag og de to kommende uger dagligt at lave temasider om valgkampen.

»Vi dækker valget under sloganet: 'Din hverdag – dit valg.' Målet er at komme tæt på læsernes hverdag. Hvis det lykkes, kommer vi til at lave valgstof, hvor læserne læser det, fordi det er interessant, og ikke fordi det er valgstof,« siger Jan Kristensen.

Det bliver hverdagsemner som for eksempel nedslidte folkeskoler og forholdene for ældre, der bliver sat på dagsordenen i Fyens Stiftstidende.

Ud over temaredaktionen er der hentet to journalister fra Odense-redaktionen, én fra kulturen, én fra sportsredaktionen, én fra 24timerXtra og én fra samfundsredaktionen ind i valgdækningen foruden de fire Christiansborg-reportere, som selvfølgelig også dækker valgkampen.

Nettet kommer til at spille en langt større rolle i dækningen af dette valg i forhold til valget i 2005. Hele web-tv-redaktionen, som slet ikke fandtes ved sidste folketingsvalg, har til opgave at lave valgrelaterede udsendelser, og den øvrige webredaktion skal stå for at lave interaktivt indhold i form af web-afsteminger og ved at sætte debatter i gang med læserne.

Jan Kristensen er ikke bleg for at indrømme, at valget kom bag på dem på Fyens Stiftstidende.

»Alle andre lyver, hvis de siger, at det ikke kom bag på dem. Vi havde tænkt nogle tanker på forhånd, da der sidst var rygter om valg. Vi havde et skelet klar, men det tager tid at hælde kød på det skelet« siger han

Der er ingen fare for, at valgdækningen i Fyens Stiftstidende kommer til at ligne en amerikansk præsidentvalgkamp og udelukkende kommer til at handle om kampen mellem Thorning og Fogh, mener Jan Kristensen.

»I sagens natur vil vi beskæftige os meget med de 15 kandidater, der er opstillet på Fyn,« siger han.

2 Kommentarer

Jacob Svarre
29. OKTOBER 2007
Kandidater
Er der virkelig kun 15 kandidater opstillet på Fyn?
Chris Hansen
27. OKTOBER 2007
Rubrik
Man skal godt nok læse langt ned i artiklen for at finde dækning for rubrikken ;)