»Valget er debatsidernes primetime«

På grund af valget modtager Nordjyskes debatredaktion dobbelt så mange læserbreve som normalt. »Nogle er meget flittige og skriver nye indlæg hver dag,« siger debatredaktøren.

På grund af valget modtager Nordjyskes debatredaktion dobbelt så mange læserbreve som normalt. »Nogle er meget flittige og skriver nye indlæg hver dag,« siger debatredaktøren.

Der gik ikke mange timer, fra Lars Løkke Rasmussen på Marienborg fredag udskrev valg, før debatredaktør på Nordjyske Ove Nørhave kunne registrere det i sin mailboks.
»Der kom nærmest en tsunami af læserbreve. Vi får nu 50-60 debatindlæg, og vi plejer at modtage det halve. Folketingsvalg er debatsidernes primetime,« siger han til Journalisten.dk.

Nordjyske afsætter hver dag plads til 30-40 debatindlæg på fire tabloidsider i avisen og på nettet. For at få plads til så mange indlæg som muligt, har avisen i år valgt et nyt format, hvor nogle skribenter skal begrænse sig til 200 ord.
»Hvis man mener noget politisk, må man kunne handle det af på den plads – og det er både de professionelle og læserne gode til at holde sig inden for,« forklarer Ove Nørhave.
Han peger på, at to-tredjedele af læserbrevene er skrevet af almindelige vælgere, mens resten er professionelle.
»Nogle er meget flittige og skriver nye indlæg hver dag.«

Hidtil har debatten i Nordjyske afspejlet den øvrige mediedækning. Det har handlet om muligheden for et opgør med blokpolitikken, og om rød blok bør tage over efter 10 år med VKO. Men sager, som er trådt i baggrunden i den øvrige mediedækning, bliver også kommenteret flittigt. For eksempel behovet for en efterlønsreform.
»Selv om vi har forladt en sag, kan læserne blive ved med at diskutere det,« siger Ole Nørhave, der har siddet på debatredaktionen siden 1999.
Sammenlignet med tidligere valgkampe fylder integration og indvandring meget lidt.

Når Ove Nørhave skal prioritere mellem indlæggene, har lokale kandidater lettere adgang end andre. Samtidig er det vigtigt at få hele det politiske spektrum med.
»Vi skal ikke have syv debatindlæg fra Venstre-folk på samme dag. Og en kandidat fra Sjælland er ikke interessant,« siger Ove Nørhave.

STUEGANG: Op til valget går Journalisten løbende stuegang hos journalister, kommunikationsfolk, redaktører og kandidater til folketinget.

0 Kommentarer