Valget af chefredaktør fra Bornholms Tidende overrasker på Nordjyske

Tillidsrepræsentant på Nordjyske Medier Max Melgaard blev noget overrasket, da nyheden om en ny chefredaktør for et par timer siden tikkede ind på Nordjyskes interne netværk. ”Jeg var sikker på, at Lars Jespersen ville få jobbet,” siger han

Bornholms Tidende mister sin ansv. chefredaktør og adm. direktør, Søren Christensen. Han sætter sig i stedet i stolen som chefredaktør hos Nordjyske Medier.

I det nordjyske kender tillidsrepræsentant Max Melgaard ikke meget til den kommende chef.

”Jeg ved ikke, hvad han står for, men vil selvfølgelig byde ham velkommen,” siger han.

Lars Jespersen har siddet som konstitueret ansv. chefredaktør, siden Per Lyngby efter 20 år i stolen blev fritstillet i maj. Max Melgaard mener, det er ærgerligt, at Lars Jespersen ikke fortsætter.

“Jeg skulle lige sunde mig. Jeg var sikker på, at Lars Jespersen ville få jobbet,” siger han og tilføjer:

”Han har været en god chefredaktør og er et gennemført ordentligt og hæderligt menneske. Derudover kender han jo vores historie og traditioner. Vi har for eksempel haft to fyringsrunder i år, og der lurer en tredje senere, og det er vigtigt, at det sker med stor respekt. Nordjyske har altid været et sted, hvor der bliver taget hånd om medarbejderne,” siger han.

”Min frygt er, at vi får en ledelse, der ikke kender vores historie. Ikke kender til den måde, vi er på over for hinanden.”

2019 har været et turbulent år for Nordjyske Medier. I februar blev otte personer fyret, og i maj blev yderligere 13 stillinger nedlagt. I maj blev det også besluttet, at tv-stationen 24Nordjyske lukkes med udgangen af august, mens Morsø Folkeblad fra efteråret kommer til at indgå i en Mors/Thy-sektion i Nordjyske Stiftstidende.

Ville gerne være blandt kollegerne

Max Melgaard sidder netop nu i en bus sammen med fire andre medarbejdere, langt væk fra redaktionslokalerne og de andre kolleger.

”Jeg ville virkelig gerne være i kantinen lige nu og høre, hvad der bliver sagt. Jeg ville gerne snakke med mine kolleger, høre rygterne og analyserne. Det er så spændende, for det er jo vores fremtid, det handler om,” siger han.

Torsdag bliver Søren Christensen præsenteret i huset. Max Melgaard håber, at den nye chefredaktør husker at have respekt for papiravisen.

”Den er i krampetrækninger, men stadig den vigtigste kilde til løn til mig og mine kolleger,” siger han og giver et par opfordringer til den nye chef:

”Søren Cristensen skal huske den ånd, der har præget virksomheden de seneste 250 år. Og så skal han få en forretningsmodel til at virke. Dybest set er jeg altid optimist, men jeg har også ofte været en skuffet optimist. Jeg tror dog på, at det nok skal gå, hvis vi samtidig med at overgå til en digital fremtid har respekt for papiravisen,” siger Max Melgaard.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra bestyrelsesformand i Nordjyske Medier Morten Sandlykke.

0 Kommentarer

Læs også

Nordjyske nedlægger 16 stillinger – lukker dagblad og tv-station

30. APRIL 2019
NordjyskeHan har haft en meget klar vision

Nordjyske napper chefredaktør fra Bornholms Tidende: ”Han har været meget klar om sin vision”

07. AUGUST 2019
Nordjyske opsiger 10 medarbejdere

Nordjyske nedlægger 13 stillinger

29. MAJ 2019