Valg af ny redaktør for Information trækker ud

Det er fortsat helt åbent, hvem der skal stå i spidsen for dagbladet Information. Og måske går der op til to måneder, før den ny chefredaktør er på plads, erfarer Journalisten.dk. Mette Davidsen-Nielsen med i ansættelsesudvalget. (OPDATERET den 28. juli)

Det er fortsat helt åbent, hvem der skal stå i spidsen for dagbladet Information. Og måske går der op til to måneder, før den ny chefredaktør er på plads, erfarer Journalisten.dk. Mette Davidsen-Nielsen med i ansættelsesudvalget. (OPDATERET den 28. juli)

Dagbladet Information kommer muligvis til at vente helt frem til oktober, før avisen får ny chefredaktør og dermed løst ledelsesproblemerne, som strækker sig helt tilbage til december sidste år, hvor Informations administrerende direktør, Morten Hesseldahl, sagde op.

»Det er lidt svært at sige, om det bliver midt i september eller til oktober,« siger den konstituerede direktør for Information, Karin Petersen, til Journalisten.dk.

Efter Hesseldahl forlod dagbladet Information til fordel for et job som ny direktør for DR Kultur, mistede avisen tillige sin chefredaktør, Palle Weis, hvorved hele den øverste ledelse manglede.

Ifølge Journalistens oplysninger brugte bestyrelsen på Information de to personers afgang til at overveje en enstrenget ledelse med kombineret direktør og chefredaktør, som det er kendt fra blandt andet Børsen og Berlingske Tidende. Dén model brød medarbejderne sig dog ikke om, hvorfor den blev droppet.

Før sommerferien kom det så frem, at Bent Winther havde ønsket at blive chefredaktør, men var blevet vraget.

»Jeg stillede mig til rådighed som chefredaktør efter Palle Weis. Det har et flertal i bestyrelsen sagt nej til, og det er jeg ked af, fordi det synes jeg ville være det bedste for avisen,« sagde Bent Winther dengang til Journalisten.dk.

Dagen efter blev det så afsløret, at Mette Davidsen-Nielsen fik jobbet som ny direktør – mens det stadig var fuldstændigt åbent, hvem der skulle være chefredaktør.

Siden arbejdede headhunterfirmaet Odgers Berndtsen videre med at vurdere mulige kandidater, men rekrutteringsfirmaet er nu ude af processen.

Til gengæld skal den nyudnævnte direktør, Mette Davidsen-Nielsen, sidde med i ansættelsesudvalget sammen med blandt andre bestyrelsesformanden. Og da hun først tiltræder til september, så er det med til at forhindre en afgørelse i denne og næste måned. Til gengæld håber man på en hurtig afklaring i løbet af september måned.

Bestyrelsesformanden for Information, Torben Möger Pedersen, har "ingen kommentarer" til sagen og afviser at svare på ethvert spørgsmål.

(OPDATERET den 28. juli)

0 Kommentarer