Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:42 25.04.2023 Ritzau

Værts exit barberede millioner af Fox-værdi

Den profilerede og kontroversielle tv-vært Tuckers Carlsons farvel til Fox News var mandag et hårdt slag mod selskabets markedsværdi.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg blev der barberet mere end 500 millioner dollar af moderselskabets værdi mandag. Det er et godt stykke over 3,3 milliarder kroner.

Aktien faldt på et tidspunkt 5,4 procent, men stabiliserede sig med et værdifald på cirka tre procent, inden markedet lukkede.

Carlsons farvel kom, få dage efter at tv-kanalen indgik et forlig i en injuriesag mellem Fox og stemmemaskineproducenten Dominion Voting Systems.

I denne sag spillede Carlson en stor rolle. Dominion påstod, at udtalelser fra Carlsons show efter præsidentvalget i 2020 var injurierende.

Carlson omfavnede i sit populære program, ’Tucker Carlson Tonight’, konservative mærkesager. Det gjorde programmet til et af de mest populære tv-programmer for personer i alderen 25-54 år.

Selskaber køber typisk sendetid til deres reklamer noget tid i forvejen, og dermed ventes de indtægter ikke at blive påvirket på kort sigt. Men hvis den populære værts exit får sendetallene til at dykke, kan det blive et problem for Fox News længere frem, vurderer senioranalytiker hos selskabet Argus Research Joseph Bonner over for CBS MoneyWatch.

SENESTE NYT

Flere nyheder